Eldreomsorg

Christel Gundelach er ei flott dame

Christel Gundelach er ei flott dameChristel Gundelach er ei flott dame, som vil sloss for hjelpetrengende eldre. Hun er styremedlem i Stovner Fremskrittsparti, samt medlem av fylkesstyret i Fr.P, skriver jeg bl.a. som en kommentar til en artikkel av henne i Akers Avis.


Christel Gundelach er ei flott dame.

I Akers Avis 1. oktober  skriver hun bl.a.:

”Det som virkelig opprører meg er at min 91 år gamle grand-tante som er dement og fysisk i dårlig forfatning fremdeles står i sykehjemskø, to år etter at hun søkte første gang. Hun får hjemmetjenester, men disse fungerer ikke tilfredsstillende, dels fordi tjenesten sliter med for få ansatte, for dårlig kompetanse, gjennomtrekk og sykefravær, dels fordi hennes behov nå er tilsyn døgnet rundt.”

Og videre skriver hun:

”Vi mangler sykehjemsplasser i denne byen, men hvem skriver store oppslag i avisene om dette? Og jeg vet at enkelte, som min grand-tante, forsømmes, sulter og blir dehydrert fordi hjemmetjenesten ikke har tid til å sitte der og se på at hun får i seg mat og drikke flere ganger daglig. Hun glemmer å spise og drikke selv om det settes frem til henne.”

Christel Gundelach er ei flott dame, som vil sloss for hjelpetrengende eldre. Hun er styremedlem i Stovner Fremskrittsparti, samt medlem av fylkesstyret i Fr.P.

Det kan være grunn til å minne henne om at det er Fremskrittspartiet som har hatt det øverste politiske ansvar for Oslos eldreomsorg, eldrebyråden, siden høsten 2003.

Det kan være grunn til å minne om at Fremskrittspartiet gjennom borgerlig budsjettforlik i bystyret har stått ansvarlig for eldreomsorgens budsjettrammer, dimensjonering og driftsvilkår (sykehjem og hjemmetjenester, bemanning og kompetanse) de siste 10 år.

Christel Gundelach er ei flott dame som, til tross for sine sentrale posisjoner i Fremskrittspartiet, så tydelig setter ord på at Fremskrittspartiet i ansvarlige maktposisjoner er – om vi skal tro på hennes ord- en katastrofe for hjelpetrengende eldre i denne byen.

(Akers Avis 8. oktober 2008)