Eldreomsorg

Frykt for helseskadelig pleie

Frykt for helseskadelig pleieTidligere denne måneden ble Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter av beboerne kåret til et av byens beste sykehjem. Nå foreslår Sykehjemsetaten å kutte sykehjemmets bemanning med 7 pleiestillinger gjennom en såkalt omfordeling av ressursene mellom Oslos sykehjem. "Med fokus på en bedret kvalitativ eldreomsorg, er det meningsløst å foreta reduksjon av bemanningen ved omfordeling av budsjettmidlene til sykehjemmene i Oslo, i stedet for å tilføre friske midler! Dette medfører at alle sykehjemstilbudene fortsatt er for dårlige – i strid med politiske ambisjoner", skriver Brukerrådet ved sykehjemmet i en henvendelse til Oslos politikere.


Politisk og administrativ ledelse for
velferd og sosiale tjenester i Oslo kommune

FRYKT FOR HELSESKADELIG PLEIE

Brukerrådet v/Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter reagerer sterkt på forslaget om reduksjon av bemanningen ved sykehjemmet for 2009.  Sykehjemsetaten i Oslo har i sine prosjekter ”Mulighetsprosjektet” og ”Bemanningsfaktor” valgt å redusere bemanningen på Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter med 7 pleierstillinger.

Reduksjonen er uforsvarlig og går nå ut over liv og helse for beboerne, og dette er på et sykehjem som har blitt oppfattet som et av byens beste.
Brukerrådet har ved flere anledninger tatt opp med de kommunale bevilgende myndigheter at det er uforsvarlig å redusere bemanningen, spesielt av hensyn til beboerne. Budsjettet for 2006 var så ille at forholdet ble tatt opp med statsråd Brustad.

Eldreomsorgen befinner seg på et så lavt nivå at det avgjørende for en bedret omsorg, er flere hender i pleie.

Konsekvensene v/redusert bemanning ved Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter er mange for beboerne, bl.a. mindre tid til stell, betydelig lengre liggetid hvor hver enkelt beboer (med fare for farlige komplikasjoner), 16-18 timer fra kveldsmat til frokost, mer medisinering, mindre sosial stimulering og fysisk aktivitet, sikkerhetsfare ved ev. brann osv.

Brukerråder mener beboerne ikke får det de har krav på og finner dette uakseptabelt!

Pårørende har i et gitt tilfelle tidligere i år, sett seg nødt til å rapportere Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter til helsetilsynet med anmodning om at Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter på bakgrunn av omsorgssvikt, settes under tilsyn.

Redusert bemanning er i denne situasjonen er uetisk!

Med fokus på en bedret kvalitativ eldreomsorg, er det meningsløst å foreta reduksjon av bemanningen ved omfordeling av budsjettmidlene til sykehjemmene i Oslo, i stedet for å tilføre friske midler! Dette medfører at alle sykehjemstilbudene fortsatt er for dårlige – i strid med politiske ambisjoner.

Med vennlig hilsen

Toril Stenstrup Pettersen, Leder brukerrådet
KANTARELLEN BO- OG SERVICESENTER

You have no rights to post comments