Eldreomsorg

Sosial dumping i Oslo kommune

Sosial dumping i Oslo kommune Oslo kommune kjøper utenlandsk helsepersonell på slavekontrakter for å spare penger og skaffe folk. I løpet av det siste året har Oslo kommune utbetalt over 20 millioner kroner til vikarbyrået ASOR – som kommunen ble advart om at drev useriøst allerede i 2004, skriver Dagsavisen. Kommunen fikk alvorlig tips, men unnlot å følge opp saken. Jeg har bedt byrådet om stille i møte onsdag i bystyrets finanskomiite for å orientere og svare på spørsmål. Jeg tar gjerne i mot henvendelser/informasjoner fra dem som har opplysninger om forholdet.

Byrådet har i dag satt igang ekstern granskning av firmaet ASOR, som om dette bare gjelder dette firmaet. Realiteten er at anbuds- og konkurranseregimet til Høyre og Fremskrittspartiet inviterer til useriøsitet. Det ser vi mange eksempler på - f.eks. når det gjelder eiendomsforetakene. Det er ikke mulig å drive seriøst for den pris kommunen er villig til å betale. I brukervalgsordningen i hjemmetjenestene førte det til at f.eks. Kirkens Bymisjon trakk seg.

Les mer

Kommentarer   

#1 Monica 28-11-2008 11:35
The London Times skrev en artikkel på tirsdag om at de der ikke har mulighet til å hyre utenlandsk personell, uten først å ha avertert i britiske medier i minimum 2 uker først, og uten at kvalifisert birtisk personell har meldt seg, vil det være relevant å innføre tilsvarende regelverk i Norge?
#2 Inger 28-11-2008 11:36
Flott at du følger opp dette!
#3 Ingrid 29-11-2008 17:09
Hvilket ansvar har bydelsadministr asjonen i den enkelte bydel for slike kontrakter?
I tillegg til det du skriver vil jeg tilføre noe:

Bydelsutvalgene ved helse og sosialkomiteen i bydelene, må ta en stor del av ansvaret for ”slavekontrakte ne” –
Bemanningen ved hjelp av fremmedkulturel le ved sykehjemmene - og språkkurs påkostet av bydelene.
Hvor er den politiske viljen for å gå inn i rollen som ”vakthund”? Har man sovet i fire år? Utrolig!
Jeg blir fristet til å ”dra en Apenes - ” når en ser hvilke disposisjoner som kommer frem i budskapet fra deg.

Hvor er den etiske bevisstheten hos de som foretar beslutningene?
Blir bestemor satt ut på anbud, må noen tenke nytt. For anbudsrunder har økt fravær og vilje til å se og ta hensyn til menneskeverdet i hele beslutningspros essen. Å velge for mennesker med pleie og omsorgsbehov, er å holde fast ved begrepet respekt og etisk samvittighet i alle beslutningsnivå er. Den formen valg av tjenester får, blir skapt gjennom de beslutningspros esser politikere og ledere har ansvaret for. Dette legger føringene for den samfunnsutvikli ng vi nå er oppe i. ”Slavekontrakte r” er et mislykket politisk blindspor, og uttrykker en ikke kunnskap, politikerne må ikke miste synet på menneskeverdet. I dag blir mennesker likestilt med resultatene i bunnlinjen.

Beslutninger som resulterer i ”slavekontrakte r”.
Jeg savner et solid fundament i rammeverket for de politiske beslutningspros essene. Uteblir dette p.g.a. økonomisk knapphet, vil problemene øke.
Beslutningene må være forankret i verdikjeden, både i den politiske og medmenneskelige administrasjon for oss borgere.

You have no rights to post comments