Eldreomsorg

Tomme sykehjem

Tomme sykehjemTre sykehjem med til sammen 250 sykehjemsplasser står tomme i Oslo. Samtidig fikk 266 avslag på sykehjemsplass i fjor. 

Casinetto er ett av byens tomme sykehjem. Det er litt over et år siden det stengte, og siden er det ikke blitt brukt til noe. Likevel betaler kommunen en husleie på 118.000 kroner i måneden til borettslaget, ifølge styreleder i Casinetto borettslag, Tom Hov. Det vil si at Oslo kommune har betalt 1,6 millioner i leie for det tomme sykehjemmet siden det stengte. Også Stovner sykehjem med sine 150 sengeplasser og Økern med sine 100 plasser står tomme – Stovner siden august i fjor, og Økern siden juni/juli i fjor.

– Fryktelig opprørende når mange som trenger plass, får avslag, mener pårørende og eldreombudet. Ansvarlig  for denne politikken er Fr.P-byråd Jøran Kallmyr, som forsvarer en slik eldre"omsorg".

Les mer i Aftenposten

Kommentarer   

#1 åge Engen 02-03-2009 18:23
det er vanskelig og tro det man leser, er det helt slutt på det man kaller menskelige hensyn!Hvor er da de pårørende til disse pasientene ?
dette er av de ting som man ikke skaL BEHØVE OG GODTA!

ER DET SLIK AT MAN SKAL SPARE PENGER SÅ ER DET EN SNODIG MÅTE
OG GJØRE DETTE PÅ !
PRISEN SOM PASIENTENE MÅ BETALE FOR PLEIE / OMSORG ER SÅ HØY
AT PASIENTER OG PÅRØRENDE NÅ MÅ STÅ SAMLET OG FORLANGE AT FORHOLDENE MÅ LEGGES TIL RETTE FOR AT DE DET GJELDER SKAL HA
EN VERDIG ALDERDOM !!

ÅGE ENGEN
#2 Sivilekonom 23-03-2009 23:03
I et innlegg hevdes at mange sykehjem i Oslo står tomme. I neste innlegg hevdes at byråd Kallmyr ikke har dekning når han påpeker at det er godt med sykehjemsplasse r; men bydelene prioriterer heller å bruke pengene på annet enn å betale for sykehjemsplasse r. Byråden har som kjent ingen muligheter for å pålegge bydelene en annen prioritering.

Det man her driver med er ikke annet enn selvmotsigende PROPAGANDA fra venstreopposisj onen.

You have no rights to post comments