Eldreomsorg

Ideelle sykehjem: Full dekning for pensjonskostnader?

Ideelle sykehjem: Full dekning for pensjonskostnader?Oslo kommune gikk like før sommeren på en skikkelig smell i Oslo Tingrett, ved at de 3 sykehjemmene Sagenehjemmet, Nordberghjemmet og Frogner Menighetshjem (alle drevet av ideelle organisasjoner) fikk fullt medhold i sitt krav om at Oslo kommune er forpliktet til å betale fremtidige og påløpte utgifter til reguleringspremie for ansattes pensjon ved de 3 sykehjemmene.

Dette er en svært viktig dom for ideelle organisasasjoner. De hevder med tyngde at det er naturlig at de får dekket sine tiotalkostnader for å levere sykehjemstjenester til Oslo kommune, og at det ikke er rimelig å forvente at en menighet eller ideell organisasjon skal være avhengig av å måtte bruke innsamlede midler for å finansiere sykehjemsdrift for Oslo kommune.

Kommunen på sin side hevder at de har inngått en fastprisavtale med de 3 sykehjemmene, men retten konstaterer at driftsavtalene ikke er tydelig på om utgifter til dekning av reguleringspremie inngår i den avtalte pris.

Bystyrets finanskomite skal med det første beslutte om Oslo kommune skal anke tingrettens dom inn for lagsmannsretten, og jeg tar gjerne i mot innspill/synspunkter i den forbindelse.

Les kjennelsen i Oslo tingrett