Eldreomsorg

Eldresentrene må sikres ved budsjettbehandlingen

Eldresentrene må sikres ved budsjettbehandlingenByens eldresentre gjør en formidabel jobb, men som forebyggende tiltak ellers: de opplever alltid utrygghet rundt budsjettbehandlinger. Her derfor en mail Åse Ånstad, styrelederen for Sinsen Eldresenter, har sendt meg;
 
"Sender dette til deg i ett håp om hjelp til en politisk beslutning. Jeg er styreformann i Sinsen Eldresenter som ligger under Gruneløkka bydel. Som du ser ut fra rapporten er eldresenterne rundt i Oslo en viktig del av de eldres liv. Her finner de trygghet, sosialisering, kosthold kontroll og så videre.
 
Senteret er allerede drevet mer eller mindre av frivillige, og har kun noen få på fast stilling. De som jobber der er ikke der for pengenes del, og har allerede en lavere årslønn enn på andre senter i Oslo.
Vi ser at vi er en viktig samarbeidspartner for sykehjem, og hjemmehjelp tjenesten. Dersom vi blir lagt ned mister mange sitt faste holdepunkt i livet, og veien til sykehjem er kort. Mange kan leve lengre hjemme på grunn av tjenester vi yter. Det er ikke bare de eldste pensjonister vi hjelper til å ha en god hverdag. Vi har en del som er førtidspensjonert på grunn av psykiske lidelser. Også her er vi en støttefunksjon. 
 
Håper du tar saken alvorlig nok til å kunne hjelpe." Selvsagt: Vi må sloss for eldresentrene!

Les Helseetatens rappport Eldresentrenes rolle i forbindelse med samhandlingsreformen (pdf-dokument - hvis problem med nedlastning: høyrekilikk på link og last ned til egen maskin)

Kommentarer   

#1 Trude Brita Nergård 07-11-2012 18:10
Enig! Det er umåtelig viktig å ha eldresentrene og en SKAM med nedskjæringer, slik det har vært før. De må rustes opp og vi må stå på alt det vi kan for å beholde dem. Demonstrer, få med alle som en gang skal benytte seg av dem!

You have no rights to post comments