Eldreomsorg

Sykehjemsetaten: Bra med offensiv IKT-tenkning

Sykehjemsetaten: Bra med offensiv IKT-tenkningJeg heier alltid på offensiv bruk av IKT i Oslo kommune, og derfor heier jeg i dag på Sykehjemsetaten. Denne uka har de lagt ut anbud på det de definerer som et pilotprosjekt for å "implementere velferdsteknologi ved to av kommunens sykehjem", Nordseterhjemmet  og Fagerborghjemmet.  180 Multi touchterminaler skal på plass.

Som det heter: "Anskaffelsen skal bidra til etablering av en helhetlig velferdsteknologi basert på sikre, standardiserte og åpne løsninger med IP som signalbærer. Løsningen skal gi beboere tilgang til ulike fasiliteter som TV, radio, lokal og sentral informasjon, telefoni og internett. Integrasjon med IP basert pasientringesignal/ sykesignal og pleiefaglige system."

Dette er bra!

Aftenposten hadde 20. sept. 1993 en artikkel under overskriften "Hver pasient skal få egen telefon", og hvor artikkelen innledet slik: "Pasientene på Aker sykehus kan om kort tid få tilbud om egen telefon ved sengen. Helsepolitikeren Ivar Johansen (SV) har ivret for å forbedre pasientservicen på sykehusene. Nå står TBK klar med et tilbud til Aker sykehus. Selskapet er så ivrig etter å få prøvet ut sitt nye system for pasienttelefoner, at det tar på seg investeringsutgiftene og driften i en prøveperiode." Snart 20 år er gått, og vi står overfor nye utfordringer.

Hva tenker du om sykehjemsetatens initiativ? Har dette riktig retning?

Les konkurransegrunnlaget (pdf)
Les kravspesifikasjonen (pdf)


I anbudsutlysningen heter det bl.a:

"Oslo kommune v/Sykehjemsetaten, heretter kalt oppdragsgiver, skal i løpet av 2013 implementere velferdsteknologi i to av kommunens sykehjem – Nordseterhjemmet og Fagerborghjemmet. Implementering gjennomføres som et pilotprosjekt med prosjektgruppe, delprosjekt og styringsorgan. Det skal til sammen leveres og installeres 180 Multi touchterminaler, konfigurert og montert på vegg. Anskaffelsen gjelder også for servere, TV, opptaksutstyr og integrasjon av ulike funksjoner på terminal og TV.

Anskaffelsen skal bidra til etablering av en helhetlig velferdsteknologi basert på sikre, standardiserte og åpne løsninger med IP som signalbærer. Løsningen skal gi beboere tilgang til ulike fasiliteter som TV, radio, lokal og sentral informasjon, telefoni og internett. Integrasjon med IP basert pasientringesignal/ sykesignal og pleiefaglige system. Det kan også være aktuelt å integrere styring av lys, varme og ventilasjon på terminalene. Oppgradering av lys, varme og ventilasjon med mulighet for styring på romnivå skal gjennomføres parallelt, men holdes utenfor denne anskaffelsen.

Anskaffelsen omfatter også utvikling/videreutvikling av tjenester og løsninger etter ferdigstilt pilotprosjekt. Drift, support og service 1. året skal inngå i hovedleveransen, men for å ivareta disse interessene fra 2. driftsåret skal support, service og driftstjenester tilbys som opsjoner."

Følg meg på Twitter
Abonner på mine Facebook-oppdateringer
tilsendt nyhetsbrev