Eldreomsorg

Det er PDA-krise i Oslos hjemmetjenester

Det er PDA-krise i Oslos hjemmetjenester"Til neste år innføres fritt brukervalg i hjemmesykepleien og alle ansatte i hjemmetjenesten skal bruke lomme-PC i arbeidet sitt, dette for å få mer tid til å gi de eldre bedre kvalitet og mer omsorg. - Oslo skal få landets mest moderne og brukerorienterte eldreomsorg. Det skal bli økt kvalitet på tjenestene, mer fleksibilitet for brukerne og fritt brukervalg i hjemmesykepleien," sa daværende Fr.P-byråd Sylvi Listhaug i 2010.

Men på spørsmålet fra meg om hvordan det gikk med lomme-PC-prosjektet erkjenner Byrådet nå at det i stedet ble krise, og det har det vært lenge. "Problemene er primært av teknisk karakter, men det er også en del organisatorisk utfordringer. De tekniske problemene er sammensatte og skyldes primært mangler ved håndterminalene og det mobile datanettet, men problemene forsterkes av svakheter også i andre komponenter i totalløsningen," skriver byråden i sitt svar. Det har vært mye problemer med antenner, ladere, batterilevetid og annet ved selve terminalen.

Og nå står Byrådet foran ny runde med anbud for innkjøp av håndterminaler, og man har lært av feilene: "Vi vil — så langt det er mulig — samle flere leveranser i en avtale, slik at leverandørenes mulighet til å peke på hverandre som ansvarlig for feil, blir redusert."

Les byrådens svar på mitt spørsmål. Stemmer dette med din erfaring og kunnskap?
Les nyhetsoppslag hos ComputerWorld