Eldreomsorg

Ammerudlunden: Sykehjemsvimpelen erstattet av firmavimpel

Ammerudlunden: Sykehjemsvimpelen erstattet av firmavimpel

Sykehjemsbeboere må tydeligvis leve med at deres hjem regelmessig blir anbudsutsatt, og nye - ofte kommersielle - driftere presser seg på. En av konsekvensene av dette er også at det mer personlig preg sykehjemsbeboere, ansatte og pårørende har skapt blir feid til side av nye driftere.

Her en reaksjon fra pårørende til en beboer på Ammerudlunden Sykehjem:

"Har registrert at vimpelen med Ammerudlunden er fjernet fra flaggstangen. Istedet har det kommet opp et "flagg" med Unicare. Vet ikke om jeg synes noe om dette. Vi pårørende jobbet ganske mye for å få igjennom en anskaffelse av vimpel med "Ammerudlunden". Synes personlig at dette er å "overkjøre" stedsnavnet for et "reklameflagg". Dette bør fjernes!!!!!"

For meg kommer først og fremst følgende tanke i hu: Kampen for å komme først til Sydpolen, for å få plassert det norske flagget der. Unicare "sloss" om å vinne anbudet for Ammerudlunden, og vant først og fremst på å være billigst. De inntar "seiersbyttet" og heiser sin firmavimpel til topps. Men ta det nå litt med ro: det bodde - og bor - faktisk noen der fra før, og som har skapt sitt hjem der, markert blant annet med en firmanøytral vimpel.

Kanskje forståelig at beboerne reagerer?