Eldreomsorg

Byrådet skjerper inn saksbehandlingstid for søknad om helse- og omsorgstjenester

Byrådet skjerper inn saksbehandlingstid for søknad om pleie- og omsorgstjenester

For kort siden fant jeg grunn til å stille dette spørsmålet til Byrådet:

"I "Retningslinjer for behandling av søknader om helse- og omsorgstjenester i Oslo kommune, av 2. februar 2012 heter det blant annet: "Oslo kommune har egne krav til saksbehandlingstid. For henvendelser og søknader som ikke kan behandles innen 14 dager, skal det sendes foreløpig svar med orientering om saksbehandlingstid."

Henvendelser jeg får, særlig knyttet til søknader om sykehjemsplass og hjemmetjenester, tyder på at altfor mange opplever at dette ikke følges. Ut fra Byrådets oversikt på saksområdet: Er det behov for tiltak?"

Byrådet reagerte kjapt, og sendte rundskriv til bydelene hvor fristene ble skjerpet inn. Overfor bystyret svarte byråden blant annet: "Jeg er opptatt av at bydelene skal følge Oslo kommune egne krav til saksbehandlingstid ogretningslinjene er nå sendt på nytt til bydelene som en presisering om kommunes krav til saksbehandlingstid og foreløpig svar. Jeg følger utviklingen i bydelenes saksbehandlingstid og vurderer fortløpende om det er behov for å iverksette flere tiltak."

You have no rights to post comments