Eldreomsorg

Hjemmetjenesten: Byrådet mener dagens brukerinnflytelse er god nok

Hjemmetjenesten: Byrådet ønsker ikke sterkere brukerinnflytelse

I fjor kom KS med en FOU-rapport om "Friere brukervalg i hjemmetjenestene." Hovedkonklusjoen der var at kontinuitet og fleksibilitet i tjenesteytingen er det viktigste for brukerne. De legger mest vekt på å ha færrest mulige hjelpere, at hjelpen kommer til faste tidspunkter og tilpasses deres ønsker og dagsform. De er også positive til å kunne velge leverandør, men dette rangeres lavere."

Bystyret ga Byrådet følgende oppdrag: "Byrådet bes legge frem en sak om å gi brukerne av hjemmesykepleie og praktisk bistand reell valgfrihet. Med det menes større fleksibilitet i utførelsen av tjenesten, som for eksempel å kunne velge både person og tidspunkt for når tjenesten utføres."

I morgen fremmer Byrådet saken for bystyret. Jeg synes det er en altfor defensiv sak, som ikke endrer en tøddel på hvordan hjemmetjenesten i dag jobber, eller som gir hjemmetjenestens brukere større innflytelse på innholdet og utførelsen av tjenestetilbudet. Men jeg tar veldig gjerne i mot innspill til bystyrets behandling. Hva tenker du? Hva ønsker du av endringer?

Kommentarer   

#1 kjell 28-01-2014 07:31
Den erfaring jeg har med hjemmetjenesten er begrenset til et av de firmaer som har AVTALE med kommunen. Dvs at det egentlig er et privat hjemmehjelpsfir ma hvor man betaler etter kommunale taxter.

Inntrykket er at om man har hjemmehjelp fra et kommunalt hjemmehjelpskon tor så blir man sett på/ behandlet som en klient !. Men i et privat firma med avtale blir man sett på som en kunde !.

Her er det stor forskjell og mitt forslag er at ALL hjemmetjeneste burde utføres av private firmaer med avtale.
+1 #2 Hanne 28-01-2014 12:48
Har du tenkt noe på reell valgfrihet i forhold til fritt sykehjemsvalg, når det nå er fastsatt at det skal være rene korttids- og langtidssykehje m?

Det første korttidssykehje mmet er bestemt og det berører mange langtidspasient er som må flytte på seg. Mange av disse pasientene har ønsket seg til dette sykehjemmet av forskjellige grunner, og de blir jo ikke hørt eller forespurt hva de synes?

Bare en tanke. Ha en flott dag videre.
+1 #3 Kirsti Cath Dahle 28-01-2014 17:11
I grunn pussig - og ikke så rent lite trist, det fenomenet "Kjell" beskriver her. Mange forteller jo om akkurat samme erfaring. Kan det handle om annet enn lite fokus på kultur og holdninger, samt dårlig ledelse i off. sektor?
Kan det også være slik at ansatte trives godt og at lønns- og arbeidsvilkåren e hos private aktører ikke er så hakkande gæli som venstresiden i norsk politikk messer om så fort anledningen byr seg. :)

You have no rights to post comments