Eldreomsorg

Husokkupant ....

Hvis du nekter å reise hjem, og insisterer på fortsatt å bo på Adamstuen Sykehjem
Rehabiliteringshjemmet, så er du husokkupant. Dette var sluttreplikken til konsulenten fra bydel St. Hanshaugen til en 79 år gammel dame, som lider av benskjørhet, reumatisme, leddgikt, balanse- og lungeproblemer.


Husokkupant

Av Knut Skrimstad, tillitsvalgt FFO Oslo

Hvis du nekter å reise hjem, og insisterer på fortsatt å bo på Adamstuen Sykehjem
Rehabiliteringshjemmet, så er du husokkupant.

Dette var sluttreplikken til konsulenten fra bydel St. Hanshaugen til en 79 år gammel dame, som lider av benskjørhet, reumatisme, leddgikt, balanse- og lungeproblemer.

Til stede var datter, sønn og svigerdatter, som fulgte en gråtende, syk 79-åring ut.

Hun har i noen tid vært på rehabilitering, fordi hun ikke klarer seg alene hjemme. Til historien hører at ektemannen på 81 år lider av fremskrevn kreft og oppholder seg på St.Hanshjemmet.

De to ønsker seg en omsorgsbolig, hvor de kan bo sammen den tiden han har igjen. De har tidligere hørt fra bydelen at det finnes slike leiligheter. I tredje etasje i Krumgata vil de ikke kunne klare seg lenger. Trappene er for lange, og leiligheten for tungvinn
.
Dette til tross skal seniorforvaltningen i bydelen på egen befaring. Deres resonnement er at vedkommende kan ha dostol i stuen og nøye seg med kroppsvask.

Bydelsreformen skulle effektivisere tilbud og tjenester. På St. Hanshaugen er det så effektivt at det ene organet ikke aner, hva det andre gjør.

Det verste er vel at administrasjonen tyr til vulgæruttrykk, når de føler seg presset til veggen.
Send gjerne din mening direkte på epost til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

19.10.2004