Eldreomsorg

Hemmelige Oslo: Antall ansatte på sykehjemmene hemmeligholdes

Hemmelige Oslo: Antall ansatte på sykehjemmene hemmeligholdes

Norsk Sykepleierforbund og Fagforbundet ba om innsyn i bemanningen ved anbudsutsatte sykehjem i Oslo:

"NSF, Oslo ber om å få tilsendt følgende opplysninger fra kontrakten om drift av sykehjemmene Uranienborghjemmet, Manglerudhjemmet, Ammerudlunden og Tåsenhjemmet ; Bemanning pr yrkesgruppe for hver avdeling og hver vakttype, slik dette fremkommer i tilbyders endelige tilbud, og/eller protokoll etter forhandlinger."

Sykehjemsetaten avslo å gi innsyn, med denne begrunnelse:

"Sykehjemsetaten viser til anmodning om innsyn i bemanning pr yrkesgruppe for hver avdeling og hver vakttype, slik dette fremkommer i tilbyders endelige tilbud, og/eller protokoll etter forhandlinger, for sykehjemmene Uranienborghjemmet, Manglerudhjemmet, Ammerudlunden og Tåsenhjemmet.     Opplysningene det er begjært innsyn i  er underlagt lovbestemt taushetsplikt jf. offentleglova § 13, jf forvaltningsloven §13 første ledd nr. 2."

Senere er dette utdypet slik: "Den enkelte tilbyders strategi knyttet til organisering utgjør en vesentlig del av tilbyders totale strategi som benyttes i en anbudssituasjon. En offentliggjøring av en tilbyders strategi på dette området vil kunne medføre at andre tilbydere nyttigjør seg av opplysningene i sine tilbud, som igjen kan medføre at førstnevnte tilbyder ikke lenger får den fordel tilbyderen tidligere har hatt på dette punktet i neste konkurranse, og således kan risikere å tape anbudet." Fylkesmannen har, under tvil, gitt Oslo kommune medhold i sitt hemmelighold.

Det sittende borgerlig byråd har gjort "fritt sykehjemsvalg" til et mantra, og kvalitet er naturligvis et av de viktigste kriterier sykehjemsbeboere vil bruke for sitt valg. Hvilken spisskompetanse sykehjemmet besitter og bemanning pr yrkesgruppe for hver avdeling og hver vakttype kan gi en potensiell sykehjemsbeboer viktig grunnlag for sitt valg av sykehjem. Jeg tar saken opp med Byrådet  og utfordrer Byrådet til å benytte Fylkesmannens tvil til å gi sykehjemsbeboere nødvendig informasjon for brukervalgsordningen. Og så vurderer jeg å fremme saken til vedtak i bystyret.

Kommentarer   

#1 Bjarne Fritjof With 29-03-2014 16:14
Den som holder pengeforbruk hemmelig har noe å skjule!
#2 Trond K. Botnen 29-03-2014 17:25
Full tilgang på informasjon er den viktigste forutsetningen for et fritt marked. Det har vært velkjent siden Adam Smith.
#3 Lill Eikestad 29-03-2014 17:47
Igjen lurer jeg på hvor både Fagforbundet og Sykepleieforbun det er. Hvorfor må de godta dette? Hvorfor kan de ikke spørre medlemmene selv?
#4 Nils K. Rise 29-03-2014 20:33
Hei Lill
Vi kan spørre våre medlemmer hvordan bemanningen er på den enkelte vakten, men heller ikke de får vite hvilken bemanning tilbyder vant konkurransen på, og antall fagpersoner de derfor skal være på den enkelte vakt.
NSF
#5 Tine Marit Baugstø 29-03-2014 21:50
Bra at det blir satt søkelys på dette.
#6 Bente Reimers Moe 29-03-2014 21:52
Det er nok det første jeg ville ha spurt om før jeg "valgte" det stedet jeg med høy sannsynlighet skulle ende mine dager. Det å hemmeligholde en så grunnleggende informasjon er jo helt utrolig dårlig "kundebehandlin g"...hva er det de innbiller seg egentlig?
#7 Hans Berger 29-03-2014 21:53
"forretningshem meligheter". kvalmende"
#8 Lars Hendrik Hausken 29-03-2014 22:05
Trengs mer bevis på at "valgfrihet" kun er bløff? Det handler om at rike skal kunne kjøpe aksjer i et kapitalkrevende marked og få sin profitt.
+1 #9 Svein Ervik 30-03-2014 07:55
Tyskland har skjønt det.Privatiseri ng av tjenester gir dyrere og dårlige tjenester.Synd en del Oslo politikere er så trangsynt at de ikke ser lengere enn sin egen lommebok.
nationen.no/.../...
#10 Anne-Grete A. Smelhus 30-03-2014 16:21
Tja. Dersom det ikke er egen lommebok, kan det jo være lommebøkene til andre enn oss sutrete gamlinger ?
#11 Leif Egil Andreassen 11-04-2014 14:34
Bemanning er ikke hemmelig for fagorganisasjon ene. Ved konkurranseutse tting får de alle tilbudene til gjennomlesning. Det er mulig de får taushetsplikt men de kan se hvordan de private planlegger bemanning helt ned på avdelingsnivå. Dette er imidlertid ikke et argument for at man ikke skal offentliggjøre bemanning. Dette vil ikke ha noe betydning for konkurransesitu asjonen da de fleste i anbudsdokumente t får vite bemanningsfakto ren på de ulike avdelingstypene . Alle de private legger seg på denne faktoren. Anbudsdokumente t setter også krav til faglighet og hvis du for eks har for lav sykepleierdekni ng i anbudet ditt så vinner du ikke konkurransen. Jeg har flere års erfaring med konkurranseutse tting. Min erfaring er at de private har omtrent samme bemanning og kvalitet som de kommunale sykehjemmene. Det som skiller dem ut fra de kommunale er den elendige pensjonen de tilbyr sine ansatte. En hjelpepleier med full opptjening taper over kr 4000 i måneden i forhold til den kommunale pensjonen. Det er her de private henter sin profitt. For å si det på en annen måte så putter kommunen hjelpepleiernes pensjon ned i lommene på investorene. For uten at dette er et etisk problem så vil de kunne få store problemer med rekruttering i framtiden. Hvem gidder å jobbe for lave lønninger og dårlige pensjoner i et privat sykehjem?
#12 Inger lena Hammer 11-03-2015 09:54
Hei
Det er tøv å vise til Kofa.

Har du bedt om å få se kravspesifikasj onen/ konkurransegrunnlaget?

Stikkord som må ettergås er:
Kapasitet
Kvalitet
Responstid

Dernest er det et naturlig spørsmål mht. Hvordan kommunen følger opp leveransene på disse punktene.

Det er uverdig av kommunen og også leverandørene å ikke være åpne på disse punktene. Lite tillitskapende.


Mvh. Inger Lena Hammer( leverandøroppfø lger UDI)

You have no rights to post comments