Eldreomsorg

Sykepleierforbundet om hemmelig bemanning: Hvordan skal vi da kunne varsle om avvik?

Sykepleierforbundet om hemmelig bemanning: Hvordan skal vi  da kunne varsle om avvik

Norsk Sykepleierforbund Oslo har i lang tid hevdet at det er for dårlig bemanning ved Oslos sykehjem. Nå raser debatten om hemmelighold av bemanningen og NSF Oslo mener det er all grunn til bekymring.

At Sykehjemsetaten og flere av Oslos politikere ikke tør å synliggjøre hvem de setter til å ta vare på våre foreldre og besteforeldre er i beste fall en ansvarsfraskrivelse og i verste fall et forsøk på å skyve under teppet hvor dårlig bemanningen egentlig er, sier fylkesleder Line Orlund. Hvordan skal våre medlemmer kunne varsle om avvik når vi ikke vet hva kommunen forventer. Og hvordan skal kommunen selv kunne vurdere om bemanningen er god nok når de ikke stiller krav til de som drifter sykehjemmene.

Les gjerne innlegget tidligere fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund Oslo, Silje Naustvik, skrev som gjesteblogger hos Ivar Johansen i 2013: Utestemme for de sykeste eldre

Kommentarer   

0 #1 Bjorn Bjøro 30-09-2014 05:05
Nå er vi kommet til en kjerne i problemstillingen.

Selvsagt skal det ikke på kvalifisert måte kunne meldes avvik!

Meldte avvik ad. bemanningens størrelse/samme nsetning på enkelt post vil da kunne bortforklares/i kke forklares.

Da er hensikten oppnådd.

En hensikt fra Kvalbein & co over tid å redusere kvaliteten uten at det skal være lett å påpeke konkret, og skulle det bli mediesak, ja da løper journalistene i flokk med herr Ivar Johansen, eller er dumme, for byråd Kvalbein som tidligere journalist vet sannheten gjennom sitt informasjonsmonopol.

Jeg er glad for at jeg ikke jobber i denne delen av Oslo kommune/med anbudsdrivere, og at jeg enn så lenge er på et kommunalt sted med sterkt multifunksjonsh emmede barn/unge voksne og hvor bemanningen er forsvarlig og kvaliteten god, ja ifølge brukerundersøke lser på topp (selv om ting alltid kan gjøres bedre).

Så får vi se hvor lenge Oslo kommune sentralt vil tillate bydelene, som der jeg jobber kjøper plasser til full pris i konkurranse med andre, vil tillate at kvaliteten holdes oppe og at etterspørselen etter plassene holdes svært stor, eller om de vil gjøre ulike grep for å tyne den nedover.
+2 #2 Wenche Thommessen Engh 30-09-2014 07:07
Er ikke dette også for å kamuflere hvordan de privatdrevne institusjonene jobber?

Legg til kommentar