Eldreomsorg

Også Oslos eldreomsorg: 101-åring fikk fiskebåt-tur i bursdagsgave

Også Oslos eldreomsorg: 101-åring fikk fiskebåt-tur i bursdagsgave

Dagsenteret på Vinderen Bo og Servicesenter får det til:

For første gang på flere år var nylig 101 år gamle Ruth Smerthu på fisketur på Oslofjorden. Det er dagsenterleder Åse Westbye, med hjelp fra Slemdal Lionsklubb, som fikset den spesielle bursdagsgaven til 101-åringen.

– Jeg har jobbet med eldre mennesker i flere år. Det å møte dem på det de ønsker seg og ikke sette begrensninger, er kjempeviktig.

Det er nok sannhet i det dagsenterlederen sier, for Ruth har nemlig gledet seg så mye til båtturen at hun har glemt sine vanlige plager. – Jeg har ikke vondt i ryggen lenger for nå tenker jeg bare på det positive som skal skje, fortalte Ruth henne.

Man kan se på hele Ruth at hun har funnet stillheten og roen som hun er så glad i. – Dette er en kjempeopplevelse! Jeg hadde ikke trodd at jeg ville få oppleve å være ute på båt igjen, sier hun mens hun ser fredfullt utover sjøen. Det er 18 grader ute og sola skinner så vidt gjennom skyene. Det er snart på tide å ta frem fiskestanga.

– Jeg håper jeg får torsk eller makrell, sier Ruth, som har planer om å invitere til middag om hun får napp.

Dagsenteret er et tilbud til hjemmeboende eldre i Vestre Aker bydel. Ikke minst Facebook-sidene viser at her skjer det mye spennende. Oppfinnsomme og initiativrike ansatte i Oslos eldreomsorg heier jeg på!

Kommentarer   

0 #1 Reidar Rasch 16-07-2015 18:10
Husker for noen år siden: John, pott og panne i Nordstrand Lions, arrangerte fjordtur for de eldre i bydelen. Jeg ble invitert med og skrev en helsides reportasje i Nordstrand Blad. Vellykket! LIONS her har hatt mange slike tiltak, selv om John er borte...
0 #2 Observatør 18-07-2015 13:39
Flott med "nytenking" i eldreomsorgen, et eksempel til etterfølgelse! Mye godt og riktig kan gjøres med enkle midler dersom man er kreativ og resultatoriente rt.

Kanskje dette er et riktig steg i retning av å endre en arbeidskultur som ikke har hatt fokus på den syke og pleietrengende?
0 #3 Anne Mette Bergum 19-07-2015 19:13
det er så koselig når man kan gjøre noe for de eldre,bare det å få kommet seg ut litt ,kafe ja de små ting ,det er jo kun de som har familier som er intresert i sine som gjør hverdagen litt koseligere ,tar av meg hatten for dette tiltaket

Legg til kommentar