Funksjonshemmede

Foreldrene til psykisk cerebral parese-rammede Yvonne (26) og Lisa (27) får ikke hjelp. Må vi flytte fra barna?

Det er et stort tomrom der Yvonne og Lisa skulle bodd. I Ullern bydel i Oslo har 12 psykisk utviklingshemmede akutt behov for bolig. Pårørende  mener løftebruddene fra kommunen står i kø. -Nå flytter jeg fra  hjem og barn, sier mor til 27 år gamle Lisa Herud,  Kari Hansen-Møllerud. Og bedyrer at det ikke bare er en trussel.


-Jeg forstår at mange foreldre er fortvilet. Men vi har våre budsjettrammer å forholde oss til, og det er mange grupper som trenger botilbud - deriblant eldre og psykiatriske pasienter. I Ullern bydel har vi 70-80 psykisk utviklingshemmede  hvorav en stor andel, 40-45 personer, bor hjemme. Foreldrene blir stadig eldre og   mer slitne, og orker etterhvert ikke å ta seg av barna. Derfor har vi mange på venteliste for bolig: 22 personer totalt, ifølge vår handlingsplan. 10 av disse skulle  hatt botilbud i løpet av dette året, to i løpet av neste år, sier avdelingssjef for sosiale tjenester i Ullern bydel, Martin Olav Folde.

SV vil øke kommunens inntekter, gjennom bl.a. gjeninnføring av eiendomsskatt, slik at Yvonne og Lisa får sin bolig. Lederen for Høyres bystyregruppe, Bård Folke Fredriksen, sier til dette: "Oslo er fra før blant landets billigste kommuner på avgiftssiden. Høyre vil ikke bidra til å gjøre Oslo til et dyrere sted å bo".


Les: Må vi flytte barna?
Les: Ullern bydel er versting

You have no rights to post comments