Funksjonshemmede

Privat forslag fra Ivar Johansen (SV og Marianne Borgen (SV) om at kommunen skal fastsette mål for antall nytilsatte med nedsatt funksjonsevne

Ingen kan med hånda på hjertet si at dette har vi lykkes med, enten det er offentlig eller privat sektor. Ja, faktisk tror jeg privat sektor kanskje har lykkes bedre enn stat og kommune. Ingen kan si at dette er Oslo kommune gode på. Dessverre, ordfører, tror jeg snarere at vi her i kommunen tar relativt få initiativ til å opprette nye stillinger tilrettelagt for denne gruppen, og at vi har mange utstøtingsmekanismer. Det at andelen uførepensjonister i den kommunale pensjonskassa i dag er nesten 10 % høyere enn for 10 år siden forteller at kommunen som arbeidsgiver ikke er god nok. Og i overtallighetsordningen ligger mye dokumentasjon på menneskeskjebner og en utstøting av de som ikke makter å yte 100 % pga handikap eller års helseslitasje, sa Ivar Johansen da bystyret behandlet privat forslag om mål for antall nytilsatte med nedsatt funksjonsevne.


Oslo bystyre 25. januar 2004
Ivar Johansen, SV

Sak 16 Privat forslag fra Ivar Johansen (SV og Marianne Borgen (SV) om at kommunen skal fastsette mål for antall nytilsatte med nedsatt funksjonsevne

Ordfører;

Vondt er av alle andre
bli tråkka på og trengd.
Men vondare å veta
at du er utestengd.

Det er så mangt i livet
du ventar deg og vil.
Men meir enn det å vera,
er det å høyre til.

Lyrikeren Jan-Magnus Bruheim beskriver på en utmerket måte hva det betyr å føle seg verdsatt og inkludert.

Å jobbe, det er det som er livet, sier Arne Teigland til VG. Han jobber med bl.a. postsortering i Statens hus og hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Teigland har Downs syndrom. Og han hater å ha ferie, for som han sier: ”Det blir bare krøll når jeg er borte”.

Vi har et samfunn som angivelig skal være inkluderende. Vi snakker så vakkert om at mennesker med nedsatt funksjonsevne skal ha muligheter for personlig utvikling, deltakelse og livsutfoldelsen på linje med andre samfunnsborgere. Gjennom år-tier har vi hatt svært så mange offentlige planer om at det skal legges til rette både for at flere personer med nedsatt funksjonsevne skal kunne få arbeid. Og ikke minst: at vi gjennom IA-avtaler og annet skal skape et inkluderende arbeidsliv. Og utrolig nok; i de litt over 3 årene vi har hatt IA-avtalen viser tallene at utviklingen har gått i gal retning: 30.000 funksjonshemmede er blitt skjøvet ut av arbeidslivet i denne perioden.

Ingen kan med hånda på hjertet si at dette har vi lykkes med, enten det er offentlig eller privat sektor. Ja, faktisk tror jeg privat sektor kanskje har lykkes bedre enn stat og kommune. Ingen kan si at dette er Oslo kommune gode på. Dessverre, ordfører, tror jeg snarere at vi her i kommunen tar relativt få initiativ til å opprette nye stillinger tilrettelagt for denne gruppen, og at vi har mange utstøtingsmekanismer. Det at andelen uførepensjonister i den kommunale pensjonskassa i dag er nesten 10 % høyere enn for 10 år siden forteller at kommunen som arbeidsgiver ikke er god nok. Og i overtallighetsordningen ligger mye dokumentasjon på menneskeskjebner og en utstøting av de som ikke makter å yte 100 % pga handikap eller års helseslitasje.

Staten går nå foran i arbeidet med et inkluderende arbeidsliv. Regjeringens mål er at 5 % av alle nytilsatte i statlig sektor i de neste to årene skal være personer med nedsatt funksjonsevne. Dette er tuftet på det vi alle vet: Det er billigere for samfunnet å ha folk i arbeid, enn på trygd. De fleste mennesker blir friskere og mer funksjonsdyktig av å jobbe, enn av å leve i passivitet. Og som for Arne Teigland hos Fylkesmannen, som har Downs syndrom: for de fleste gir det et lykkeligere liv å bli verdsatt og kunne yte noe for fellesskapet.

Fra SVs side ønsker vi at Oslo kommune skal gripe hansken og utfordringen fra Staten. Vi er nødt til å bli betydelig bedre på dette. Jeg er glad for at enstemmig bystyre nå står bak beskjeden til byrådet om at her skal vi skjerpe oss og at bystyret skal få en tydelig tiltaksplan både for hvordan Oslo som arbeidsgiver kan ansette flere personer med nedsatt funksjonsevne, og hvordan vi kan legge til rette for at de som allerede er i kommunen - og får nedsatt funksjonsevne - kan bli i arbeidslivet framfor å havne ut i uføretrygd.

You have no rights to post comments