Funksjonshemmede

Carl Berners plass og rullestol-tilgjengelighet: Saken løst

Carl Berners plass og rullestoltilgjengelighet: Saken løstOsloombudet er til for byens befolkning, og for å løse saker.

Carl Berners plass har fått en betydelig opprustning. Men rullestolbruker Johan Wiqvist påpekte overfor meg at enkelte fortauskanter er blitt betydelige høyere enn før, og derfor har forverret tilgjengeligheten for rullestolbrukere.

Jeg tok saken opp med etatssjefen i Samferdselsetaten, som satte Statens Vegvesen på saken. Relativt raskt kunne de gi Johan Wiqvist følgende svar:

"Byggeledelsen på Carl Berner prosjektet har sett på problemet som gjaldt fremkommeligheten på fortauet i krysset Jørgen Løvlandsgate x Chr. Michelsensgate (slik vi forstår det utifra mailen), og det er ikke tilfredsstillende slik det er pr i dag med høy fortauskant. Det har dessverre skjedd en feil her, men vi vil ta tak i problemet og vil få endret kantsteinshøyden slik at den blir fremkommelig også for rullestolbrukere. Dvs med en lavere fortauskant. Vi beklager de ulempene dette har medført for deg som bruker."

Og saken løses.


Johan Wiqvists henvendelse av 24. desember 2009:

"Nå til spørsmålet eller det som jeg skulle ønske at du tok opp som politikker angående Carl Berners Plass. Den holder ju nå på å bli pussa opp, å at det er dårlig framkomlighet nå er en ting å det er helt greit for sånn er det. Men noen steder ser det ut som at det er ferdig å der er det veldi vanskeli at komme fram med elektrisk rullestol(som jeg bruker). Som viss enn fortsetter ring 2(trur det er Christian Mikkelsens gate), å da kjører gang å sykkelveien så i første kryss der det er en korsende vei så er det ikke byggt noe sluttende fortauskant, uten det er nesten 20 sentimeter høy, på andre siden veien(høyre siden i retning fra Ullevål mot CB -plass), så er det lagt stein med litt skråning så det ska vare muligt at komme fram med rullestol, men det er gjort et misstak som burde rettes på. Asfalten som er lagd der er mye lavere enn kanten på steinen med skråning, så det er ikke muligt at komme opp der heller. Desse sted jeg snakker om her ser på begge sider ut som at det er ferdig byggt. Å da er det virkeligen ille synes jeg. For da har de trots den nye loven lykkats med at gjøre det ennå vanskeligere at komme fram."

Min henvendelse til etatsdirektør Knut Gabestad av 24. des. 2009:

"nedenfor følger utdrag av en mail jeg har fått fra en rullestolbruker, og som jeg videresender deg som etatssjef og rette vedkommende. 

så langt jeg skjønner må enkelte av de ting han påpeker være basert på feil/ikke-fullført arbeid, og som derfor lett kan løses. 

fint om dere kan se på dette, og gjerne gi ham en tilbakemelding direkte, med kopi til meg."

og 6. jan. 2010 gir prosjektleder Flemming Jacobsen ved Statens vegvesen Region øst Johan Wiqvist dette svaret:

"Viser til din mail oversendt Ivar Johansen 24. desember i fjor.

Byggeledelsen på Carl Berner prosjektet har sett på problemet som gjaldt fremkommeligheten på fortauet i krysset Jørgen Løvlandsgate x Chr. Michelsensgate (slik vi forstår det utifra mailen), og det er ikke tilfredsstillende slik det er pr i dag med høy fortauskant.

Det har dessverre skjedd en feil her, men vi vil ta tak i problemet og vil få endret kantsteinshøyden slik at den blir fremkommelig også for rullestolbrukere. Dvs med en lavere fortauskant.

Vi beklager de ulempene dette har medført for deg som bruker. "

Saken blir dermed løst.

Kommentarer   

#1 Bjørn Hansen 06-01-2010 22:08
Enn så lenge får vi no tro på samferdselsetat en sitt motto.
"Universell utforming. Bra for alle. Nødvendig for noen!
#2 Rudolph Brynn 07-01-2010 15:33
Tenk om man kunne huske på tilgjengelighet og universell utforming under designfasen i stedet for atter en gang å måtte endre på feil! I stedet for 1 % av kostnadene til prosjektet totalt utgjør slik kløning en større utgift som kunne vært unngått.

You have no rights to post comments