Funksjonshemmede

Det er ikke lov å benytte buss eller trikk mellom klokken 13.30 og 16

Det er ikke lov å benytte buss eller trikk mellom klokken 13.30 og 16Anne-Margrethe har sendt meg denne tankevekkende henvendelsen:

"Hei. "Det er ikke lov å benytte buss eller trikk mellom klokken 13.30 og 16". Denne overskriften ville nok skapt ramaskrik, men for oss som benytter TT spesialbil er det virkeligheten. Jeg opplever stadig vekk at det er umulig å få TT til fritidsturer i "rusj-tiden".

I dag skulle jeg bestille TT for meg selv. Jeg er støttekontakt for ei dame på 81 år. Hun bor på Torshov og der er det ikke brøytet slik at jeg ikke tør ta sjangsen på å benytte bilen min. Jeg ville mest sannsynlig ikke få parkeret slik at jeg kunne få ut rullestolheisen. Så jeg bestilte TT med henting hos meg på Trosterud kl. 11 og retur kl 14.30. Det fikk jeg ikke. Jeg kunne bli hentet kl 11, men returen måtte være før 13.30 eller etter kl 16! De hadde ikke kapasitet på grunn av kjøring/henting på skoler, arbeid, dagsentre mm. At jeg "jobber" som støttekontakt er ikke medregenet som arbeidsreise...Hun jeg er støttekontakt for ønsket at vi skulle spise middag sammen. Nå må jeg skuffe henne fordi jeg blir hentet for tidlig! Hadde jeg kunne ville  jeg benyttet buss, men det har jeg ikke mulighet til med rullestol.

TT skal jo være for oss som ikke kan benytte offentlig kommunikasjon, men vi er altså utestengt fra dette i visse tidsrom! Her må noe gjøres. Jeg føler meg diskriminert!   Med vennlig hilsen Anne-Margrethe."

På T-banen blir det satt opp ekstraavganger og ekstra vogner i rush-tiden, men rullestolbrukere gis ikke mulighet til en likeverdig liv.

Kommentarer   

#1 Haakon 21-01-2010 15:04
Når noen kritiserer det rødgrønne for det som ikke funker i Norge blir man av og til minnet på at Norge er verdens beste land.
Det skal liksom avvepne all kritikk, det.

Nå følger jeg deg, Ivar, og det du skriver.
Og man skulle ikke tro at Norge er verdens beste land.
#2 Hanne Lyssand 21-01-2010 16:44
Jeg har fått tilsvarende fra de unge mødrene på jobben. I praksis umulig å få barnevogn inn på buss og trikk i ettermiddagsrus het.
#3 Nina Helen 21-01-2010 19:59
Tror vel strengt tatt at dette er noe de ikke kan gjøre... det er mulig de har dette som praksis... men neppe med loven i hånd!!!
#4 Ole Johan Beck 21-01-2010 20:02
Dette er helt uhørt, og kan vel umulig sees på som noe annet enn et brudd på Diskriminerings - og tilgjengelighet sloven, som ble vedtatt av Stortinget i juni 2008.
#5 Maria Teresa Notstad 21-01-2010 20:11
TT transport har vært markert som politisk viktig i kjempe lang tid. Jeg tror at nå alle vet at TT er ment for funksjonshemmed e som ikke har mulighet til vanlig transport.
Mange tror enda at TT er et luksus problem, og at samfunnet er raus med bruker som får dette tilbudet. Det tenkes ikke at det er det enest form for transport mange har for å komme seg ut, og praksis mange TT brukerne får daglig, er at muligheten til å komme seg ut, når de har behov og ønske for det, blir ofte borte.
Hva om T-banen og busser og lignende transport ble innstilt i flere timer daglig??
#6 Rudolph Brynn 21-01-2010 22:19
Når man kombinerer mangel på TT transport med at svært mange p-plasser for personer med redusert funksjonsevne i disse dager (som vanlig) brukes til snødeponier av veivesenet - er tydeligvis ansvarlige byråds underliggende filosofi at brukerne skal sitte i ro hele vinteren! Anmeld Byrådet for brudd på diskriminerings - og tilgjengelighet sloven.
#7 Lillevenn Størkersen 21-01-2010 23:27
Håper hun sender en klage til LDO!
#8 Anne-Margrethe 22-01-2010 01:22
I første omgang har jeg sendt en klage til Helse- og velferdsetaten, så får vi se hva de gjør. Klage på manglende brøyting på handikapplassen e er sendt Samferdselsetat en. Det neste blir Likestillings og driskriminering sombudet!
#9 Janne Skei 24-01-2010 23:18
Et av en uhorvelig mengde eksempler på at det er langt igjen før funksjonshemmed e er likestilt

You have no rights to post comments