Funksjonshemmede

Funksjonshemmede må påregne inntil 2 timers reisetid til jobb eller skole, hver dag

Funksjonshemmede må påregne inntil 2 timers reisetid til jobb eller skole, hver dagI et notat Byrådet har sendt fram til bystyret heter det bl.a.:

"Byrådet legger opp til at en skal ha en økt grad av samkjøring, altså at flere personer deler den samme spesialbil til arbeid, utdanning og annen fastkjøring, uavhengig om de har blått eller rødt TT- kort.  (...)

Bystyret fastsetter reglene i Forskrift for transport av funksjonshemmede og de årlige reiser til brukerne. Byrådet har ansvaret for å følge opp forskriften og kontrakter knyttet til tilrettelagt transport. Dette innebærer et ansvar for en effektiv ressursbruk og rasjonell utnyttelse av denne transporten. Det er vurdert og konkludert med at en innenfor bestemmelsene i ovennevnte forskrift kan gjennomføre økt grad av samkjøring av faste reiser. Ved å utnytte tilgjengelig teknologi er det vurdert at samkjøring ikke vil medføre vesentlige ulemper for brukerne."

Det er denne paragrafen i forskriften Byrådet nå vil skjerpe inn praktiseringen av : "En TT-reise er en kollektivreise og felles transport med andre må påregnes. Bydelen kan avtale reisetidspunkt som fraviker fra brukerens bestilling for å tilpasse fellestransport. Henting kan avvike med +/- 15 minutter fra avtalt hentetidspunkt og brukerens tid i bilen må normalt ikke overstige 1 time. I rushtid morgen og kveld må lengre tid i bil påregnes."

Og mens funksjonshemmede nå altså skal måtte påregne inntil 2 timers reisetid hver dag for å komme til og fra jobb eller skole kan oss andre "glede oss" over 5-minutters ruter på trikken i indre by, og 7,5-minutters ruter på T-banen i rushtrafikken. Tror Byrådet at foreleseren venter inntil en time før han starter undervisningen på byens utdanningssteder?

(Aftenposten Aften 10. aug. 2010)

Les byrådets notat