Funksjonshemmede

Kapellveien og Nordre Asen reduserer tilbudet til utviklingshemmede

Kapellvein reduserer tilbudet til utviklingshemmede"Tilbudet til barn med utviklingshemning, autisme, Asperger syndrom og spesifikke språkvansker i Oslo er i ferd med å bli rasert. Det ligger an til at Kapellveien Habiliteringssenter og Nordre Aaasen bo- og habiliteringssenter får et kutt på 25 %  neste år. Dette betyr en alvorlig forringelse av tilbudet til familier med store behov. Først og fremst i Stovner, Grorud og Alna, men også i resten av Oslo. Kan vi sitte stille og se på dette? Selvfølgelig kan vi ikke det", skriver Cato Brunvand Ellingsen på sin blogg.

Og han fortsetter: "Kapellveien habiliteringssenter har i mange år vært et av de viktigste vernepleiefaglige miljøene i Norge. De har gitt et tilbud som ikke finnes andre steder. I tillegg til vanlige ambulante tjenester i barnehager og skoler, gir de tjenester som innebærer både innleggelse på døgn og dagtilbud, samt tett oppfølging av foreldre, støttepedagoger og andre nærpersoner. Meg bekjent, et unikt tilbud i Norge. De har brukt lang tid på å bygge opp et av de mest kompetente miljøene i Norge, særlig knyttet til behandling og habilitering av barn med autisme, språkvansker og utviklingshemning med store atferdsproblemer. Ahus vil slik det ser ut nå ikke tilby tilsvarende tjenester som Kapellveien gir."

Nanna spør: "Er det noe jeg gjøre for å endre disse forslagene? Går det an å være lobbyist, og hvordan gjør man det?". Og mitt svar er: "Dette gjelder jo beslutninger innenfor Helse Sør-Øst, og derfor Staten. Du kan påvirke styrene for disse, og i og med at de aktuelle bydelene jo er, eller skal,  overflyttes til A-hus, er det nok styret for A-hus som er riktig adressat. 

Men så kan du jo ta kontakt med helsepolitikere på Stortinget og den politiske ledelse i helsedepartementet 
Og naturligvis: du kan bruke media, enten skrive selv eller få en journalist til å lage noe.

Les mer på Cato Brunvand Ellingsens blogg
Les en orientering fra Stiftelsen Nordre Aasen (Word)