Funksjonshemmede

Etter 20 år: Autist tvangsflyttes fra sin bolig

Etter 20 år: Autist tvangsflyttes fra sin boligVidar skriver til meg: "Min bror, en svaktfungerende autist på 42 år, skal sammen med tre andre psykisk utviklingshemmede trolig tvangsflyttes fra sin bolig innen 01.04.11. Der har han bodd i over 20 år."

Igjen skaltes og valtes det med funksjonshemmede. De flyttes rundt som om de er pakker. De anbudsutsettes, som om det er en vare som skal kjøpes inn. Dette er uverdig håndtering f ra kommunens side. Men som her i bydel St. Hanshaugen/bydel Sagene. Den enkelte, og deres pårørende, blir ikke involvert.

Brukermedvirkning. Valgfrihet. Honnørordene er mange. Men praksis er en annen.

Fortell bydelsutvalgslederen i Sagene hva du mener om dette




Vidar skriver følgende til meg:

Min bror, en svaktfungerende autist på 42 år, skal sammen med tre andre psykisk utviklingshemmede trolig tvangsflyttes fra sin bolig innen 01.04.11.
Der har han bodd i over 20 år.

Sender deg derfor her noen informerende ord om saken:
 
Fire psykisk utviklingshemmmede skal tvangsflyttes fra sitt mangeårige hjem, og gode omsorg, i Abildsøveien 47 B i Oslo. Ansvarlig for god omsorg har i mange år vært Bydel St. Hanshaugen / Storbyavdelingen.

Det virker som disse ikke lenger ønsker å ha noe ansvar for omsorgen, og de har sagt opp alle avtaler vedrørende drift av boligen.
Brukerne og deres pårørende har ikke fått noen skriftlig begrunnelse for driftstansen.

Det ser ut til å være gjort vedtak på hemmelig grunnlag. Trolig er begrunnelsen for driftstans små vedlikeholdsutgifter ved boligen.
Oslo kommune ønsker ikke lenger å ha eget ansvar for kommunens utviklingshemmede og handicapede, men ønsker at private gjør jobben
for kommunen.

Dette vil da dreie seg om underbetalt, ikke utdannet personale som vanskelig kan kommunisere med våre svakeste. Oslo kommune stoler tydeligvis ikke på at kommunens ansatte i omsorgsyrkene gjør god nok jobb.
 
Min bror (og tre andre beboere) er derfor nå altså satt ut på anbud. Med kun få måneder igjen er det fortsatt ikke gjort noe vedtak på hvor han skal flyttes, men pårørende og beboere håper selvfølgelig i det lengste på at flytting kan unngås.
 
Hilsen

Vidar 
 
Ps! Min far har sendt et brev til diverse instanser (Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Bydel Sagene, Bydel St. Hanshaugen / Storbyavdelingen, Helse- og sosialombudet i Oslo og til min brors tilsynslege) der overskriften er "Krav om skriftlig informasjon fra de kommunalt ansvarlige, og klage på vedtak om driftstans". Dette brevet er datert og sendt 1. november.

Alle unntatt St. Hanshaugen bydel / Storbyavdelingen har gitt et skriftlig svar tilbake. I det minste om at brevet er mottatt.
Fra Storbyavdelingen med Øyvind Brådalen i spissen, har vi altså ikke fått noe svar, hverken skriftlig eller muntlig. Det kan virke som de med hovedansvaret i denne saken ignorerer oss.