Funksjonshemmede

Forutsigbar TT-transport krever mindre samkjøring

Forutsigbar TT-transport krever mindre samkjøringI dag har bystyret diskutert TT-tjenesten, og mitt innspill var;

Diskusjon om TT dreier seg om det helt grunnleggende spørsmål:

Hvordan sikre at funksjonshemmede skal kunne delta som fullverdige samfunnsborgere når det gjelder sosialt liv eller jobb?  Samkjøring høres bra ut, på papiret. Det er samkjøring på T-bane og buss hver eneste dag, men avgangstid og reiseruta er bestemt. Det er ikke slik at plutselig tar bussen en avstikker for å plukke opp noen reisende på et helt annet sted i byen, med konsekvens at bussturen blir en halvtime lenger.  At vi aldri kan vite hvilken rute bussen kjører, eller når - ca. - den er framme.

Skal funksjonshemmede delta i arbeidsliv eller gå på utdanning må de - som alle oss andre - ha forutsigbarhet.  De må kunne være på høgskolen når forelesningene starter, og som arbeidstakere kunne møte til en kundeavtale til avtalt tid. Det krever en helt annen forutsigbarhet i samkjøring enn det som hundrevis av funksjonshemmede nå opplever hver eneste dag.  Alle sier her i bystyret at vi skal ha forutsigbarhet, men da må en også tørre å revurdere holdningen og nivået på samkjøring.

Kommentarer   

0 #1 Ole Johan Beck 16-02-2011 23:21
Godt forslag, men ble det vedtatt noe i den retning i dag ?
0 #2 Ivar J 17-02-2011 10:05
Ole Johan: Nei, i denne runden fremmet jeg ikke noe slikt forslag, og det ville evt ikke ha blitt vedtatt heller, sånn over bordet. Nå var da bare viktig for meg også å plante denne motforestilling en, slik at temaet kan modnes.
0 #3 Sigrid Marie Refsum 17-02-2011 22:03
Det er opplagt at det må kreves forutsigbarhet og mulighet for å planlegge når en kommer fram uten å måtte bruke altfor mye tid.

Legg til kommentar