Funksjonshemmede

TT og Blindeforbundets seniorklubb: saken løst

TT og Blindeforbundets seniorklubb: saken løstFor en stund siden skrev jeg om Blindeforbundets seniorklubb: "Blindeforbundet i Oslo har et flott tilbud til eldre blinde. Hver uke møtes 50 blinde og svaksynte hver uke. Mange av disse er veldig ensomme og isolerte og trenger sårt og komme seg ut. Men nå rakner det, på grunn av TT-ordningen."

Jeg tok forholdet opp med Byrådet og bydelsdirektøren i bydel Nordstrand. I dag skriver Blindeforbundet:s Aud Stenberg:

"Jeg ville bare sende en stor gladmelding til deg og tusen takk for hjelpen, bydel Nordstrand og tt ansvarlig  ringte meg i går og var veldig ydmyk,og vi fikk beskjed om att damene fra bydel Nordstrand selvfølgelig skulle få være med på overgangsordningen,og få liten bil.Så du kan tro at det ble stor glede her. Tusen takk for hjelpen. Ha en fin helg."

Da er også denne saken løst!

Kommentarer   

#1 Petter 10-09-2011 18:13
Men Ivar; hvorfor er det bare Blindeforbundet s medlemmer som skal slippe å bruke av sine fritidsturer når de skal på eldreklubben? Kan vi nå stole på at du, Ivar Johansen sørger for at alle eldre med TT - kort slipper å bruke av sine fritidsturer når de drar på de klubbene de ønsker? Du vet vel også at det koster kommunen ca 200.- pr bruker ekstra å la blindeforbundet s medlemmer kjøre i taxi i stedet for minibuss? 400.- t/r for at de skal slippe å kjøre sammen med utviklingshemme de og handicapede i "tulling - bussen " som et av blindeforbundet s medlemmer kalte den?
#2 Ivar J 11-09-2011 12:48
Petter:
jeg ønsker å utvide antall fritidsreiser for alle brukergrupper.
selv reiser jeg med den offentlig subsiderte T-banen, og kan reise, helt uhemmet, så mye jeg vil.
funksjonshemmed e har samme behov for et sosialt liv som deg og meg.
det er langt fram til full likestilling, men retningen er for meg helt klar.
#3 Petter 11-09-2011 22:29
Jeg er helt enig i at alle brukergrupper skal få reise så mye de vil, men kostnadene vil jo bli formidable. Det finnes ca 18000 TT - brukere i Oslo.Hvis hver av disse kjører i snitt 10 turer mer pr år vil kostnaden bli 32 millioner i økte kostnader. Det er vel bare SV som har penger nok til at alle skal få reise fritt i Oslo.
Når du reiser offentlig reiser du jo sammen med et titall andre. Ja av og til står du som sild i tønne på T - banen, mens blindeforbundet s medlemmer av eldreklubben ikke engang kan kjøre i nye minibusser.
Når min bestemor reiser på sin eldreklubb må hun bruke av sine fritidsturer, mens de som reiser til blindeforbundet s eldreklubb får dette registrert som dagsenterturer ifølge Oslo Kommune.
Hvorfor hjelper du kun blindeforbundet s medlemmer og ikke alle eldre som går på samme type eldreklubb? Er det fordi blindeforbundet har mange medlemmer, er en stor pressgruppe og det er valg? For du som er SV`er gjør vel ikke forskjell på et medlem av blindeforbundet og min gamle bestemor?
#4 Ivar J 11-09-2011 22:38
Petter: svaret er altså at jeg jobber for å øke antall reiser for ALLE brukere.

You have no rights to post comments