Funksjonshemmede

En kommune tilrettelagt for alle

En kommune tilrettelagt for alleJeg ønsker meg en kommune hvor

- funksjonshemmede har en reell valgfrihet til å bosette seg der de selv ønsker
- vi har en TT-tjeneste som gir funksjonshemmede et reelt og fullverdig alternativt kollektivtilbud til skole, arbeid og fritidsaktiviteter
- anbud på hjelpetrengede er avviklet, da dette undergraver muligheten til en stabil og forutsigbar bo- og omsorgssituasjon
- kommunen selv går foran i å tilrettelegge for at funksjonshemmede kommer i arbeid, ved at 10 % av alle ansettelser tilbys personer med funksjonshemming
- det er tilstrekkelig med faglige ressurser for å følge opp/bistå funksjonshemmede i barnehager, skoler og dagtilbud

Hvilke initiativ og endringer ser du som nødvendig på dette feltet?

Jeg stiller meg til disposisjon for gjenvalg og 4 nye år i Oslo bystyre i folkets tjeneste, om du ønsker meg. Oslo SV har et flott program, og gode kandidater.

Uansett hvilken partiliste du bruker, kan du gi enkeltkandidater en tilleggsstemme. Om du fortsatt ønsker meg i Oslo bystyre trenger jeg din stemme. Dersom du stemmer SV, sett kryss ved mitt navn. Dersom du stemmer et annet parti, skriv mitt navn på eget felt på stemmeseddelen.

Kommentarer   

#1 Tore Leif Nilsen 05-09-2011 20:47
Bra poeng:-)
#2 Norsk Forbund for Utviklingshemmede 05-09-2011 22:01
Ivar Johansen har vist en imponerende evne til å fremme saker som bedrer bo og livssituasjonen for mennesker med funksjonsnedset telser i Oslo. Vi vil ha flere politikere som ham.
#3 Jens Petter Gitlesen 05-09-2011 22:23
Jeg kjenner ikke til noen politikere som har frontet saker knyttet til bo- og livssituasjonen for mennesker med funksjonsnedset telser i samme grad som Ivar Johansen
#4 Haakon 06-09-2011 12:43
Har du sett brevet til Jens, Ivar.
I Oslo - der høyresiden styrer får den ene venninna et langt bedre tilbud enn i Trondheim som venstresiden styrer.
#5 Ivar J 06-09-2011 13:02
Haakon, du er ute med politisk ping-pong igjen. Ta en telefon til ULOBA så vil du få vite at holdnng til personlig assistent ikke følger partipolitiske linjer rundt om i kommunene.

Og om du ha lest de mange sakene jeg har hatt om personlig assistent her på bloggen vil du ikke være i tvil om mitt personlige syn. Det er jo ikke tilfeldig at både Mari og Stine (de to jentene) begge ha gjesteblogget her hos meg.

Forøvrig bor begge nå i Oslo
#6 Haakon 06-09-2011 13:23
Ivar - du skriver ensidig negativt om høyrestyret i Oslo.
Hva som er ping-pong vet ikke jeg, men jeg ser at det ikke bare er negativt i Oslo.
Og da er det kanskje på sin plass å opplyse litt om det.

Det er klart at det er mange forskjeller i mange kommuner. Kommunene har store forskjeller inntektsmessig. Om du ser på de rike kraftkommunene så kan man gjerne si at det er det styrende parti som gjør at de har det godt.
Det er derimot å gjøre politikerne viktigere enn de er.
Det er økonomien som vannkraften gir som gir muligheter til at man kan ha det så godt.

Økonomien styrer. Uansett om man er langt til høyre eller langt til venstre må man forholde seg til de resurser man har!

Det er ingen som ønsker noe annet enn det beste for alle. Også de i rullestoler og andre funksjonshemmin ger. Men - det må være innen for de rammer. Og du har skrevet lite om hvordan du vil få til ting - bare at du vil.
Vilje er bra. Evne er bedre.
#7 Ivar J 06-09-2011 17:00
takk for godord, JPG. jeg tilbyr meg å fortsette, ved å stille til gjenvalg. men det er jo opp til velgerne å bestemme, ved å stemme på meg.
#8 Knut Øderud 06-09-2011 17:01
Ser at du har tatt med 10 prosentregelen. Bra!
1.) Hvor mange ansatte er det i kommunen og 2.) hvor mange er det i Oslo med funksjonsnedset telser?
#9 Sissel Hoff 06-09-2011 17:01
ja, nå bor ikke jeg i Oslo, men så deilig at en politiker sier klart og tydelig ifra hva han vil når det gjelder funksjonshemmed e og ikke pakker det inn i "tåkeprat" - tenk hvis flere hadde gjort det! Håper du fortsatt får plass i byrådet:-)
#10 Ivar J 06-09-2011 17:01
Knut: Oslo kommune har 33.000 ansatte, fordelt på 25.000 årsverk. Kjenner ikke tall for antall funksjonshemme i Oslo
#11 Kristina 06-09-2011 17:14
Ja, Haakon, man må forholde seg til de ressurser man har. Men man kan forvalte midlene på en bedre måte. Jfr. den særs dårlige kostnadskontrol l Høyre/Fr.P-byrå det har hatt. Nærmere 2 milliarder i sprekk. Holmenkollen, Flexus, IKT, Tøyenbadet, sykehjem i Spania osv.
Oslo skattebetale har ikke råd til dette!
#12 Magnus 07-09-2011 17:41
Brukarstyrt assistanse er innfør i Trondheim. Av over 70 søkjarar i 2011, har 60 fått innvilga. Ein av dei med over 120 timar pr veke. TV-programmet frå TV 2 var som eit propagandaprogr am frå H og Frp. Jenta frå Trondheim hadde ikkje søkt om BPA, men på avlastning. BPA er ei velsigning for dei funksjonshemma, og gir dei eit verdig liv som dei kan styra sjøl. Stå på Ivar.

You have no rights to post comments