Funksjonshemmede

Brukerne tør ikke ta TT-transport

Brukerne tør ikke ta TT-transportTenk deg situasjonen: T-baner og busser har i over et år hatt driftsproblemer, reisende kan ikke vite når de kommer på jobb. Det er relativt normalt med store forsinkelser. Ansvarlig byråd sier til media og publikum - etter et år; Vi jobber med saken. Det ville blitt ramaskrik.

Men funksjonshemmede skal måtte leve med dette, og Byrådet er ute av stand til å skape et forutsigbart kollektivtilbud for TT-brukerne.

Rullestolbrukere tør ikke benytte seg av TT-transporten fordi de er redde for å ikke komme tidsnok på jobb og skole. Rullestolbruker Hilde Seip er av dem som har fått en vanskeligere hverdag etter at koordineringen av TT-transporten i Oslo ble satt ut på anbud og overtatt av det svenske kjørekontoret Samres for nesten et år siden.

– Jeg tror det er flere enn meg som har det sånn at man ikke orker å gå på møter og ikke orker planlegge ting lenger. Man må ha de faste turene til og fra jobb, istedenfor å bestille fra jobb til møter, og så hjem igjen. Det orker man rett og slett ikke ta sjansen på lenger, sier Seip.

Les mer hos NRK Østlandssendingen

Kommentarer   

#1 Geir Arne Bjørklund 28-12-2011 13:29
Jeg er delvis rullestolbruker . Pga. at jeg har problemer med klatre inn i en spesialbil (gå opp rampa er helt umulig), måtte jeg bytte fra rødt til blått TT-kort. Jeg kunne tenke meg å bruke liten bil om sommeren og rullestoltransp ort om vinteren noe som ikke er mulig med dagens system.

Stort sett kommer jeg meg på jobb tidsnok, men det kan variere med ca 3 kvarter. Hjemover går ofte bedre fordi jeg bor et sted hvor sjåførene ønsker å avslutte siste tur for dagen.

Jeg tør ikke bruke Samres hvis jeg skal på konsert, teater ol. Dette gjør at jeg og min kona kjører på hennes røde TT-kort for å være sikker på å rekke fra tidsnok.
#2 Ellen Fjermestad 28-12-2011 19:13
Det er visst ingen som bryr seg om tredje part. Det beviser sykehjemsetaten med sitt budsjett også. Trodde Norge var et rikt land, men bare for de rike
#3 Kari Rolstad 29-12-2011 00:44
Hvor er valgfriheten? Hva gjør kommunen når betalt leveranse ikke holder mål? Ett år er gått!
#4 Laila 29-12-2011 12:04
Her følger en historikk om hva bydelene driver med.

Nå skal du høre det ,at jeg har fått greie på at bydelene har tenkt å ta fra oss overgangs ordningene hva i all verden driver bydelene med?

Når de først har godkjendt overgangsordnin gen å så kommer bydelene å river den ned i gjen, Hva slags mening er dette?

Blandt annet skjer dete i Bjerke bydel som jeg bor i.

Jeg kom omsider inn i det systemet etter at ,jeg ikke var fornøyd med Samres Når,jeg sier til en sjåfør som kjører for Samres at han skullle sette meg av ved huset i som jeg bor i så gjorde han bare halvhjertet innsats, så jeg ble stående å gå i cirkel ,men heldigvis så var min mann hjemme så han ringte meg å da kom han i møte slik at det gikk riktig for seg.

jeg lurer derfor på om du kan ta disse bydelene fatt i allefall min bydel Bjerke .

jeg er ikke nødt til å bruke høy bil. jeg bruker vanlig Taxi lav bil.

jeg lurer også på hva slags mening det er med slikt?

Håper du kan ta fatt disse myndighetene i nærmeste fremtid,da jeg ikke har så lyst til å komme inn på Samres igjen i fra nyttår.

Jeg syns at den overgangsordnin gen som vi hadde var veldig fin for da kunne vi bestille bil på samme måte som dere gjør når ,dere ikke kan eller vil bruke offentlig transport eller egen bil.

Vel håper på en konstruktiv hjelp i fra deg å ditt parti å gjerne et svar på hva du dere får ut av dette her.

Vel det var det hele som jeg hadde å fare med på tampen av 2011.

Du å dine får ha en riktig god forsinket jul å ikke minst et like godt nytt år.

i fra en fortvilet transportpassas jer

You have no rights to post comments