Funksjonshemmede

Oslo kommune og funksjonshemmede: Hvorfor oppfordres ikke funksjonshemmede til å søke stillinger?

Oslo kommune og funksjonshemmede: Hvorfor oppfordres ikke funksjonshemmede å søker stillinger?I Oslo kommunes handlingsplan for mennesker med funksjonsnedsettelser heter det bl.a.  "Oslo kommune skal arbeide for at virksomhetene oppfordrer mennesker med nedsatt funksjonsevne til å søke stillinger der det er mulig."

I Oslo kommunes stillingsannonser ligger denne teksten: "Arbeidsplassene i Oslo kommune skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile byens befolkning. Vi ønsker representasjon av kvinner og menn i alle stillinger. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke. Oslo kommune legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for personer med nedsatt funksjonsevne".

Funksjonshemmede reagerer på denne teksten, for her blir jo ikke funksjonshemmede oppfordret til å søke, slik handlingsplanen forutsetter.

Hvorfor kunne en ikke f.eks. i stedet formulert seg som Akershus fylkeskommune: "Kommunen er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer derfor alle som er kvalifisert til å søke hos oss, uansett alder, kjønn, funksjonshemming, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi tilpasser arbeidsplassen om du har behov for det."

Kommentarer   

#1 Ellen Brodersen-Hval 17-03-2012 13:10
Opplever at du, når du ikke kan ivareta den jobben du har i kommunen pga. hørselshemming og må sykemeldes av den grunn, da gjelder hverken oppfølgingsregl er eller samarbeid om mulige alternativer.
#2 Johnny 17-03-2012 17:11
Den er ikke der for da slipper kommunen å legge ting til rette og det sparer de masse penger på.
Myndighetene vil at vi skal jobbe men de følger ikke opp.

You have no rights to post comments