Funksjonshemmede

TT-transport til besvær

TT-transport til besværTT-avhengige Ann Karin Fronth sendte meg i går denne mailen:

"Jeg er frustrert over Samres. I går, 14. maiskulle jeg hentes på Malmøgaten Aktivitetssenter kl. 14.00. Da bilen ikke kom ringte vi og etterlyste den, og fikk da beskjed om at det skulle komme bil kl. 14.40 da det var blitt problemer med bilen som opprinnelig skulle hente meg. Jeg fikk beskjed om at da jeg er gående skulle jeg hentes sammen med 2 andre rullestolbrukere. Jeg er da ikke gående. Hvor har Samres fått disse opplysningene fra? Jeg bruker elektrisk rullestol og jeg gjør ikke det for morro skyld, men som en dyd av nøvendighet.

I går gikk jeg glipp av svømmetimen min pga. at jeg ble hentet for sent. Jeg har uttallige eksempler på at Samres ikke oppfyller kravene som stilles til dem. Har ikke tall på hvor mange ganger jeg er blitt hentet for sent og ikke kommet presis til avtaler jeg har hatt.

Nå har det gått så langt at jeg slutter på Malmøgaten Aktivitetssenter, pga. av alt rotet som Samres steller i stand for brukerne.Jeg er oppgitt og forbanna. Noe må gjøres med Samres. Vi er lei av å bli behandlet som annenrangs borgere."

TT-tjenesten skal sikre bevegelseshemmedes deltakelse i samfunnet, bl.a. til et viktig aktivitetssenter som Malmøgata. I dag har vi ikke TT-tjeneste som sikre dette, og Byrådet er dessverre ikke i stand til å være den profesjonelle innkjøper som stiller nødvendige krav til eksterne leverandører av tjenester.

Kommentarer   

#1 Baard Belsaas 16-05-2012 22:47
Så lenge tjenesten er satt ut på anbud, er det godt nok. Hilsen Høire og Frp.
#2 Frustrert 07-11-2012 10:58
Velferdsetaten er vel antagelig de som har ansvar for konkurransen.

Jeg tror ikke de er en profesjonell innkjøper. De følger ikke opp brudd på avtalen, eller de stiller dårlige betingelser.

Min erfaring fra andre konkurranser i denne bransjen er at pris er viktigste evalueringskrit erium.

Brukerorganisas jonene bør være med på både utforming av konkurransen og på evalueringen.

Velferdsetaten er ikke på lag med oss. Det har ingen betydning for dem hvilken kvalitet det er på tjenesten. De har bare plikt til å tilby en transporttjenes te.
#3 Elin 24-01-2013 01:21
Funksjonshemmed e bør ha rett til de samme rabatter som jeg får når jeg kjøper årskort hos Ruter. Dette, sammen med hvilke krav som stilles i anbudene, forsterker mitt inntrykk av at Byrådet/Velferd setaten ikke bryr seg om de svakeste gruppene. Deres største omsorg går antagelig til dem selv, og hvorvidt de blir gjenvalgt eller ikke.

Jeg har ikke på noen måte inntrykk av at de ønsker å oppnå noe for svake grupper. De tror nok at disse gruppene ikke representerer noen stor velgermasse, men det kan hende de forregner seg. Når dette blir synlig for allmennheten, vet folk at sykdom og uførhet kan ramme både dem selv og andre, de blir redde, tenker mere kollektivt og stemmer etter dette.

You have no rights to post comments