Funksjonshemmede

TT for de over 67 år: Målet må være å avvikle aldersdiskrimineringen

TT for de over 67 år: Målet må være å avvikle aldersdiskrimineringenBystyret har ved behandling av budsjett 2013 vedtatt:

For primærbrukere av transporttjenesten for forflytningshemmede over 67 år som er blinde eller svaksynte eller spesialbilbrukere gis en kvote på 150 fritidsreiser pr. år. For primærbrukere som for første gang søker etter 1. juli, settes kvoten til 75 fritidsreiser første året. Det gis anledning til å søke om begrenset antall tilleggsreiser. 

Kvoten for fritidsreiser for forflytningshemmede over 67 år som ikke er blinde eller svaksynte settes til 70 fritidsreiser (en liten økning av dagens 50). Tilsvarende er kvoten til fritidsreiser for denne gruppen satt til 35 (i dag 25) fritidsreiser første året for brukere som søker etter 1. juli. Det er fortsatt anledning til å søke et begrenset antall fritidsreiser.

Jeg mener vi er nødt til å komme dit at TT-tjenesten ikke skal diskriminere på alder. Transporttjenesten for funksjonshemmede gjelder for den som pga forflytningshemming ikke i stand til å nyttiggjøre seg ordinær kollektivtrafikk. Det er nok slik at ingen blir mindre forflytningshemmet ved høyere alder!

Kommentarer   

0 #1 Helga Skåden 20-12-2012 11:11
For rettferdig TT har vi (FFO og senere SAFO) kjempet i årevis. Lykke til. Håper du oppnår noe. Da jeg ble 67 og derved gikk ned fra 150 turer til 50 så jeg til (den gangen Silvi Listhaug) den ansvarlige at jeg gleder meg til å bli frisk. Det kan jo ikke være noe annet hvorfor skulle de ellers kutte på turene fra et hvis dato (alder). Kanskje jeg kan løpe igjen som en ungdom. Dama ble litt rød i fjeset.
Hvordan innbilder man seg at folk som har brukt TT i årevis etter å være ut av arbeidslivet ikke har mer behov til å komme seg noe steds hen????????
Men tusen takk for innsatsen din. Forresten skal en tur nå koster kr. 46,- . Det offentlige koster kr. 30,- ved kjøp av enkelt billett og kr. 15,- for pensjonister. Snakk om TT som erstatning for offentlig transport.
0 #2 Dagveig Klemetsen 02-01-2013 15:22
Ja, slutt med alders diskriminering når det gjelder TT. 70 turer er et skritt i riktig retning, men det er en enda en veg å gå før målet er nådd. Skjønner meg ikke på at de over 67 år skal få færre turer en andre? En blir da ikke friskere og sprekere etter hvert som alderen øker? Skal ikke de over 67 ha like stor rett til å ferdes ute og føre et sosialt liv ? En annen ting er økning av egenandel på hele 11 kroner ! Syntes ikke det "henger på greip" i det hele tatt. Alderspensjonis ter er ofte minstepensjonis ter, og har ikke så mye å rutte med, og da teller hver en krone. Det het i sin tid at egenandelen skulle være den samme som for kollektiv transport, men her er det tydeligvis blitt en annen regel ? Jeg tror det ville blitt annerledes om de som sitter ved makta hadde følt dette på kroppen selv, ikke bare sitte å bestemme hvor ofte en alders pensjonist skal få lov til å ferdes ute.
0 #3 Hildegun Dybdal 03-01-2013 14:38
Ser at du har tatt opp dette med aldersregulerin g av TT-kortet. Bra!

Jeg trener sammen med ei som nå er 67. Hun bruker TT til og fra treningen. For henne betyr 70 TT-turer at hun ikke har nok turer til å møte opp en gang i uka. Tror de regjerende i Oslo by at MS går over når du fyller 67??

Selv fikk jeg sjokk da jeg fikk brev om at egenandelen nå er 46 kroner!! 11 kroner mer enn i fjor. Helga Skaden skriver om det på sida di. Det er utrolig! Er det bevegelseshemme de som skal være med og finansiere de 130 (?) millionene som trengs for å søke OL?? Vi må protestere!

Jeg vet du er en forkjemper for svake grupper. Fortsett med det.

Mvh Hildegun Dybdal

Legg til kommentar