Funksjonshemmede

Rettighetslov for bolig til sterkt funksjonshemmede?

Rettighetslov for bolig til sterkt funksjonshemmede?Malmø stad må betale 100 000 kroner i avgift til staten, som straff for at det tok over et år før en sterkt funksjonshemmet fikk bolig, skriver avisa Sydsvenskan.

Svenskene har en rettighetslov for dette feltet "Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade", og Helsedirektoratet har tidligere drøftet denne lovgivningen, særlig på BPA-området. Når jeg ser kjennelsen i Malmø så tenker jeg: er slik lovgivning nødvendig også i Norge for å sikre at sterkt funksjonshemmede får på plass stabil, forutsigbar og kvalitetsmessig god boligsituasjon?

Kommentarer   

0 #1 Harald Hansen 06-01-2013 15:34
Det er vel på tide at vi i Norge får innført slike retter også slik at pårørende slipper å måtte arbeide i årevis med å få bolig til sine barn.
0 #2 Petter Ingvar Tomren 06-01-2013 15:35
Enig Harald. I tillegg bør vi få rettigheter, helst lovfestet, mht utviklingshemme des rett til dagtilbud, og da så sant mulig utenom boligen. Det som i dag skjer, bl a i bydeler i Oslo, hvor de fratas dagsentertilbud de har hatt i 20 - 40 år er en skam. Og dette for å spare noen får kroner. Trolig er innsparingen ikke reell, jfr at det uetiske opplegget med å legge mewnnesker ut på anbud koster mer i spesifikasjon, utsending, besvarelse, evaluering og forhandling, enn det man oppnår som gevinst.

Og når det gjelder bolig, at husleiekontrakt er til utviklingshemme de skal revurderes hvert 5. år, selv om IP sier at boligen de har fått skal være deres livet ut, er ytterligere et eksempel på at unødvendig sysselsetting er viktigere enn sikkerheten til beboeren.

Legg til kommentar