Funksjonshemmede

Funksjonshemmede: Stillingsannonsetekst endret

Funksjonshemmede: Stillingsannonsetekst endretULOBAs tidsskrift Selvsagt slo, litt lakonisk, fast i et tidligere nummer: "Oslo kommune ønsker kjønnslikestilling, oppfordrer etniske minoriteter til å søke, mens de kan tilrettelegge for funksjonshemmede." Funksjonshemmede tok kontaktet med meg fordi de synes Oslo kommunes stillingsannonsetekst ikke er inkluderende.

Jeg tok spørsmålet opp med Byrådet. I et notat til bystyrets finanskomite skriver nå Byrådet:

"Jeg viser til mitt notat av 04.09.2012 til Finanskomiteen, jf vedlegg.

Jeg vil nå orientere komiteen om at byrådet som varslet har hatt kontakt med Rådet for funksjonshemmede om kommunenes tekst ved utlysning av ledige stillinger i Oslo kommune. Teksten er nå endret til følgende:

”Arbeidsplassene i Oslo kommune skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile byens befolkning. Vi oppfordrer alle som er kvalifisert til å søke jobb hos oss uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Oslo kommune legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.”

Da krysser jeg av denne saken som løst.

Kommentarer   

#1 Hilde 03-03-2013 16:22
Kjempeflott! Sånn bør det alltid være når man snakker om inkludering.
Jeg har imidlertid funnet en kommafeil: Det skal alltid være komma etter innskutt bisetning, og her gir det bedre flyt og mer mening om det settes komma etter kvalifisert.
Altså:
Vi oppfordrer alle som er kvalifisert, til å søke jobb hos oss uansett alder, funksjonsevne, kjønn, seksuell orientering, religion eller etnisk bakgrunn. Oslo kommune legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholde ne dersom du har behov for det.”
#2 Norges Blindeforbund, v/Kristin 04-03-2013 08:23
Bra levert, Ivar. Det som står i utlysningstekst ene er et viktig signal til potensielle søkere. Nå bør Oslo kommune også "levere" og faktisk leve opp til det de sier. /Kristin
+1 #3 Mattias Daniel Damsgaard Woodson 04-03-2013 21:37
DETTE ER FABELAKTIG! Nå kan vi ENDELIG jobbe med DET VI SJØL VIL fremfor DET ANDRE SETTER OSS TIL OG GJØRE! Har IKKE fått en så herlig hemningsfri beskjed på LAAANG tid! Tror jeg stemmer SV fremfor mitt faste RØDT neste valg! ;-) STÅ PÅ IVAR!

You have no rights to post comments