Funksjonshemmede

Når politikken forstyrres av fakta

Når politikken forstyrres av fakta

Byråd Anniken Hauglie vil ikke forholde seg brukernes erfaringer med tjenestetilbudet.

Livet med et sterkt funksjonshemmet barn blir mer krevende enn nødvendig når kommunen ikke kan gi en trygg skoletransport. Dette er barn som er sterkt avhengig av et stabilt og forutsigbart transporttilbud hvor særlig fast sjåfør er viktig. Men det kommer hopetall av eksempler på at skoletransporten ikke fungerer som den skal.

Jeg utfordret byråd Anniken Hauglie på dette gjennom 3 konkrete eksempler og det enkle spørsmål: «Hvilke initiativ kan/vil byrådet ta for å gi funksjonshemmede barn en mer forutsigbar og trygg skoletransport?»

Byrådens svar er: Hun vil ikke foreta seg noen verdens ting. Brukernes opplevelser, fakta, skal ikke forstyrre hennes politiske prosjekt.

Kommentarer   

0 #1 Espen Wettre 12-10-2015 05:33
Et godt gammaldags politiketsvar.

Bare ramser opp de formelle forholdene.
0 #2 Peter Udbjørg 12-10-2015 06:54
Nå er det heldigvis duker for nytt byråd. La oss håpe at de nye kostene får rødda opp i dette.
0 #3 Finn Halvorsen 12-10-2015 12:07
En republikaner på talerstolen i Usa fikk en gang en lapp med korrigerende opplysninger. Irritert freste han.."Don't disturb med with facts!"
+3 #4 Angelique Tangen 12-10-2015 12:16
Jeg påstår at de som vinner disse transportanbude ne har så dårlig kvalitetskontro ll av sine ansatte at de ikke vet hvem som i realiteten sitter bak rattet i disse drosjene. jeg har opplevd sjåførenes kammerater eller slektninger som later som om at de er sjåførene selv mens i realiteten er "erstatere" som gjør jobben i smug og sikkert for en billig penge. Sjåfører som strever med å rygge bilen i en vanlig oppkjørsel eller ikke kan si ett ord på norsk når man prøver å snakke med dem kan umuligvis være kapabel til å ta ansvar for en utviklingshemme t barn eller tenåring med epilepsi og uten verbalt språk. Å si på dårlig engelsk "Jeg kjører bilen bare i dag for kammeraten min som ble syk" er faktisk å innrømme noe ulovlig og viser at bransjen har innført "private" ordninger som gjør det mulig å vinne anbudsrundene -med de funksjonshemmed e barnas sikkerhet som innsats på anbudsspillet. Skoleårets 190 dager betyr for de sårbare barna 190 forskjellige fremmede mannfolk som har dem i sin "forvaring" hver morgen på vei til skolen og 190 til som gjør det samme når de bringer dem hjem. Snakk om verdien av kontinuitet og gjennkjennelse. ..
0 #5 Tine Marit Baugstø 12-10-2015 21:02
Svaret hennes var i grunnen et typisk byråkrat svar. Synd i og med at hun har makt til å gjøre noe med det. Men som du skriver, vi lar oss ikke forvirre av fakta!

Legg til kommentar