Funksjonshemmede

Brukermedvirkning på alvor: Utviklingshemmede med på ansettelsesprosessen

Brukermedvirkning på alvor: Utviklingshemmede med på ansettelsesprosessen

Herlig å se en virksomhet tar brukermedvirkning på alvor.

"– Det er lett å snakke om brukermedvirkning, sier boleder ved Elverhøi omsorgsboliger på Hamar, Erlend Skåret til tidsskriftet Fontene, men det er ikke så lett å praktisere. Som vernepleier var han godt kjent med prinsippet om medbestemmelse. Men hvordan kunne de ta det lenger enn husmøter og forslagskasse? Muligheten åpnet seg da beboer  Anne-Lise Østvang sist vinter skulle få ny assistent. Hun ble like godt med på jobbintervjuene. 

– Det var moro. Jeg liker å intervjue  folk, sier Anne-Lise, som ved siden av jobben på strikkeverksted tar mediekurs.  – Det gikk bra da jeg intervjuet Merete.

- Jeg likte henne med en gang, forteller Anne Lise. Merete Baraa tar deltidsstudiet i vernepleie ved Høgskolen i Lillehammer. Nå er hun sammen med Anne-Lise hver tredje helg. Anne-Lise tar henne i armen. – Jeg er glad i Merete! Det var jeg som valgte henne," sier hun til Fontene.

Dette er bra, og burde inspirere andre til å kopiere.

Kommentarer   

+3 #1 Therese Hongrø 02-09-2016 07:14
Det burde være en selvfølge. Kjemien mellom tjjenestemottag er og tjenesteyter er jo alfa og omega for en god hverdag. Tenke seg til å måtte ha folk rundt seg hver dag som du egentlig ikke kan fordra, eller som kanskje egentlig ikke liker deg...?
+1 #2 gerd knutsen 02-09-2016 07:51
TOPP!
0 #3 Merete Sandvig Hoel 02-09-2016 09:53
Når begynte det der med å sette likhetstegn mellom utviklingshemme de og funksjonshemmet e ? Brukermedvirkni ng er jo bare å glemme for oss som faller mellom de stolene i alla fall.
0 #4 Eric Wilting 25-09-2016 14:02
Sant! Pga kommunenes varierende holdninger og feiltolkning av lovene har man innført begrepet "kommuneshoppin g". Dvs at man må faktisk flytte til den kommunen i norge som gir det livet en har krav på.

Legg til kommentar