Funksjonshemmede

Et glass pils: 400 kroner

Et glass pils: Over 400 kroner

Dette er en historie om et av Oslos største konsertsteder, som diskriminerer rullestolsbrukere.

Sentrum Scene i Oslo plasserer rullestolbrukerne der det ikke er ølservering. Dermed må de ha med ledsager for å komme til baren. Men konsertstedet aksepterer ikke ledsagerbevis.

Henriette Nielsen (26) føler langt i fra at hun er like viktig som de andre kundene på Sentrum Scene.  – Det er jo på sett og vis kjempefint at jeg kan drikke en øl under konserten. Det er bare utrolig synd at min øl kommer til å koste over 400 kroner, sier Nielsen irritert.

Ølen i seg selv koster det samme for henne som alle andre under konserten, men Sentrum Scene godtar ikke ledsagerbevis. Derfor må Nielsen i praksis betale for to om noen skal være med for å hjelpe henne å kjøpe øl.

- Spesielt siden jeg må betale dobbelt for at assistenten må gjøre det jeg anser er Sentrum Scene sin jobb. Jeg kunne kjøpt meg en øl selv om utsalgsstedet var universelt utformet, sier Henriette Nielsen til tidsskriftet Handikapnytt.

Kommentarer   

-1 #1 Caroline Engh Persson 05-11-2016 11:33
Så at det skal være en festival ute her i Vestby også der er ledsager full pris. Trist.
0 #2 Lars Rovik Ødegård 05-11-2016 13:24
Forbrukerbarrie rer kommer i mange varianter.
Ekstremprising er en variant. Tilbyder organiserer sin virksomhet slik at den som trenger litt praktisk hjelp må ha med egen "servitør". Tilbyder åpner ikke for ledsagerbevis (som gir ledsager gratis adgang). Resultat, en pils vil koste prisen av 1 pils og 2 inngangsbillett er. Som sagt: Ekstremprising.
+1 #3 Anna-Maja Sessan Andersen 05-11-2016 14:49
Dette gjeld óg på Rockefeller. Anten må ein bérast frå etg t egt eller bli sittande aleine i 1.
Ikkje kjem ein seg på do heller !!!
0 #4 Anna-Maja Andersen 05-11-2016 15:24
#3# Lista øve utestadar (i Oslo) som ekskluderar rullestolbrukar ar er lang og då må alle fasilitetar takast med: entré,wc/garder obe og valfridom der det er fleire scener/evnt mattilbod/bara.
Om ein ska gå hardare til verks må alle offentlige bygg og butikkar takast med. Her må kravet om universell utforming vere verelikt, vere seg kjede/nisjebuti kkar og kva for utsal/publikumt ilgong det no sko ha.
Om HANDELSTANDEN & BYMILØETATEN treng ein guide er eg klar!

Legg til kommentar