Funksjonshemmede

Kjærlighetsstien, for alle?

Kjærlighetsstien, for alle?

Kjærlighetsstien (St. Hanshaugen/Oslo) skulle få "universell utforming og tilgjengelighet for alle", het det i anbudsutlysningen:

"Anskaffelsen gjelder oppgradering av Kjærlighetsstien slik den er prosjektert. Bymiljøetaten har ansvar for å sikre trygge gang- og sykkelveier, og tilrettelegge for universell utforming og tilgjengelighet for alle. Oppgraderingen skal sikre en sti som oppleves attraktiv for byens brukere, ved å gjøre stien lysere og mer tilgjengelig for myke trafikanter med en tilfredsstillende universell utforming."

Fride Eeg-Henriksen skriver i en henvendelse til bydel St. Hanshaugen blant annet dette:

"På mange måter har Kjærlighetsstien blitt riktig fin etter rehabiliteringen.

Men det er nok flere enn meg som ble skuffet da de oppdaget at rampen nederst i stien er så smal. Det vil dermed verken være mulig å bruke denne turstien for brukere av elektrisk rullestol, eller for dem som triller en litt bred barnevogn. Rampen er nemlig ca 75 cm bred på det smaleste (se venstre side av stien på vedlagte foto, jeg har målt bredden på 2-3 punkter). Det blir for snaut for eksempelvis en Permobil (74 cm bred), og en ”søskenbarnevogn” med 77 cm bredde.

Det er dermed vanskelig å se at den nye Kjærlighetsstien er tilfredsstillende universelt utformet, slik den skulle vært ikke minst på bakgrunn av utlysningen i sin tid.

Frides utfordring til bydelsutvalget er: "Mitt spørsmål til Bydelsutvalget er nå om det så snart som mulig kan vurderes om det er mulig å utvide eksisterende rampe i bredden på bekostning av trappen, slik at elektriske rullestoler og litt brede barnevogner kan passere. Jeg vil utfordre dere til å ivareta interessene til de av bydelens innbyggere som er avhengig av universell utforming for å kunne ta bruk gode tilbud som dette, og ta saken opp med Bymiljøetaten og Byrådet."

En betimelig henvendelse.

Kommentarer   

0 #1 Anja Hereid 27-01-2017 13:41
Synes symbolikken er påfallende her jeg.. Det skal liksom være kjærlighet.. men ikke for dem med personlige utfordringer ( å ha med barnevogn kan være et aberas, ikke ment nedlatende) Og må man ha rullestol.. ja da kan man jo ikke akkurat velge den bort når den ikke passer inn?
0 #2 Kenneth Brateng 27-01-2017 13:43
Dette BØR de finne en bedre løsning på? Stemmer dette så mener jeg at de MÅ finne en bedre løsning på det!
0 #3 Grethe Lund 27-01-2017 15:49
Du store Alpakka for en planlegging. "alle skal nyte Kjærlighetsstie n", liksom.
0 #4 Tom Just 27-01-2017 22:33
Veldig bra! Jeg går her hver dag. Oppgraderingen betyr mye for oss som bor i nabolaget. De nye gatelysene gjør at mange flere går Kjærlighetsstie n når det er mørkt.
0 #5 Trine Helén Ottesen 27-01-2017 22:35
Det så sikkert flott ut på tegnebrettet.
+1 #6 Roar Gjelle 28-01-2017 07:37
Sammen folkene som designet brua fra Operaen til Sørenga? Der kan man kjøre rullestol fra Operaen helt bort til Sørenga - bare det at på Sørenga-siden har "et geni" lagt ut 2 ramper som er for langt fra hverandre til at rullestolbruker e med både elektrisk og manuell stol kan bruke dem! Og når man så vet at det på Sørenga er et sjøbad - tilpasset rullestolbruker e - samt total mangel på offentlige parkeringsplass er på hele området (nærmeste HC-parkering er ved Operaen!), kan man lure på om ansvarlig for disse skandalene heter Trump til etternavn!
0 #7 Johnny G. Stene 30-01-2017 07:11
den er bred nok til skateboard.. men der foretrekkes vel trappene allikevel..

Legg til kommentar