Funksjonshemmede

HC-parkering Havnepromenaden og Sørenga

HC-parkering Havnepromenaden og Sørenga

På hele veien fra Sørenga til Rådhuset mot sjøen er det ingen HC-parkeringsplasser utenom 3 plasser ved Operaen, skriver en rullestolbruker til meg. Jeg har tatt saken opp med byrådet.

"Hele Sørenga, forbi Havnelageret og bort til Rådhuset. På hele veien fra Sørenga til Rådhuset mot sjøen er det ingen utenom 3 plasser ved Operaen. Hverken «blå skilt» eller private. Å komme seg til Sørenga for rullestolbrukere er generelt en vits. Selv med den brua er det for mange nærmest umulig å komme seg dit. Men det er en annen sak.»

Jeg har tatt spørsmålet om med byrådsavdelingen, som svarer dette:"I strekket mellom Sørenga og Rådhuset langs havnepromenaden er det tre kommunale HC-plasser i Operagata.

I tillegg er det i Bjørvikaområdet satt av plass til men foreløpig ikke realisert:

- 3 plasser på nordsiden av Operaen

- 3 plasser på østsiden av Deichmanske bibliotek

- 3 plasser ved Lambda

Oversikt over gjeldende HC-plasser i sentrum finnes her. Ved større arrangementer eller byggearbeider kan det forekomme endringer.

Det jobbes aktivt med å sikre HC-plasser i sentrum med akseptabel avstand til ulike målpunkter. Gjennom arbeidet med bilfritt byliv er antall HC-plasser i sentrum økt, og plasseringen av plassene er utarbeidet blant annet i samarbeid med Handikapforbundet. Det vil jobbes videre med å se på muligheter for å sikre flere HC-plasser langs Havnepromenaden og Sørengaområdet.

Til orientering arbeider også Bymiljøetaten med et pilotprosjekt for å kunne gi sanntidsinformasjon om tilgjengelighet på HC-plasser. Nødvendige sensorer ble nylig etablert på plassene dette piloteres på. Handikapforbundet har bidratt med hjelp til å finne pilotbrukere til prosjektet."

Noen som har synspunkter eller innspill?

Kommentarer   

+1 #1 Bernt Andreas Schea Bakke 03-11-2019 09:20
Så utrolig bra du tok det opp og fikk svar. Dessverre svarer de jo litt rart når de skal opprette plasser rett ved der det allerede er noen (rett ved operaen). Var i dag ved Tjuvholmen. En handicapplass ved Yayas, ellers ingen ved den offentlige ved Skur13 som jeg kunne se. Trodde det var pålagt en viss andel ved slike parkeringsområd er. Men av to steder jeg skulle i dag var det en ledig hc-plass på begge steder heldigvis. Takk igjen for at du retter spørsmål til de riktige instanser og følger opp. Innspill videre er at fra deichmanske til Rådhuset er det vel nær nøyaktig like langt som fra Operaen til rådhuset, så det opprinnelige spørsmålet er jo bare delvis besvart. Det kommer ingen plasser i nærheten av vannet noe sted annet enn operaen. Mulig jeg bommer.
+1 #2 Stig Nodland 03-11-2019 10:45
Nettopp slike ting gjør Oslo mindre og mindre attraktiv å besøke.
0 #3 Helge Askildsen 20-11-2019 10:22
Som rullestolbruker er det blitt et mareritt å kjøre inn i Oslo. Tilgjengelighet en er borte, og pris på parkering som ikke er HC plass er blitt skyhøy. Men tydeligvis lite interessant for politikere om vi som er rullestolbruker e blir utestengt fra Oslo sentrum.
0 #4 Sidsel Væring 29-07-2020 17:22
Jeg er ikke rullestolbruker , men har en gangevne på ca 100 meter. Det er langt mellom HC plassene i Oslo og dessverre er det slik for mange med meg at vi ikke er istand til å benytte opera, kino, teater, bibliotek osv. Er spent på hvor mange HC plasser det blir ved Munch museet.
0 #5 Margaret Nolsson 06-10-2020 09:26
Ingen parkeringsplass er v steder folk går og treffes k Oslo, Aker Brygge, kaia v DFds, Biblioteket og nye bydel Sørenga - dette er rlenfig dårlig og holder brvegelseshemme de vekk frs venner ogkjente
0 #6 Helle Linné Eriksen 02-05-2021 06:45
Ivar, følger du opp dette? Ta en titt på HC-kartet, det er to enkeltplasser ved operaen, og det er det.

Legg til kommentar