Funksjonshemmede

Avinor: Er dette godt nok?

Avinor: Er dette godt nok?

Under overskriften Assistanse, skriver Avinor på sine nettsider: "Vi har flere tilbud for reisende med nedsatt funksjonsevne på Oslo lufthavn". Og, jada, i teorien ser dette veldig bra ut.

Men Grete Tunsjø er ikke imponert:

"Kom hjem fra Spania midnatt torsdag 7 nov.

Etter at alle andre hadde gått av flyet ble vi sittende å vente på assistansen. Etter lang ventetid ringte flypersonalet  og fikk til svar at det skulle komme noen om 10 min.  Avinor hadde fått bestilling på 3 stk. hjelpere men hadde bare 1 på vakt. Den ene passasjeren fikk hjelp av en pårørende, men vi var 2 som ble stående å vente og kjørt etappevis.  

Jeg har TT-kort og hadde bestilt Taxi. Skulle henvende meg til mottaker med grønn vest men det var ingen der. Vi lette på drosjeholdeplassen etc. men fant ingen.  Etter en tid ringte jeg til 02323 som fant min bestilling og ordnet med en taxi som kom etter 10 minutter.   Slitsomt nok å komme hjem så sent men at ikke bestillingene er tilstede gjør det vanskelig for funksjonshemmede.   Personalet på flyet var lei av at Avinor til stadighet ikke hadde bemanning nok."  

Jeg ber Avinor kommentere saken, og legger den ut når den foreligger.

Hva er andres erfaringer?    

Kommentarer   

0 #11 Halvor Gaustadnes 18-11-2019 13:32
Vi har fått mange tilbakemeldinge r i det siste, om at assistansetjene sten til Avinor, generelt er dårlig. Mange medlemmer melder om at de ofte må vente så lenge på bestilt assistanse at de ofte er årsak til forsinkelser på flyet eller at assistansen ikke kommer i det hele tatt. Videre er taxi-skranken inne i terminalbygget nå avviklet. Denne representerte tidligere et godt tilbud for alle som trengte assistanse til å finne Taxi på Gardermoen. Vi har i samarbeid med Oslo kommune bedt om et møte med Avinor for å få diskutere disse problemstilling ene, men har ennå ikke fått berammet møte.

Med beste hilsen
____________________
Norges Blindeforbund
Halvor Gaustadnes
Interessepolitisk Sekretær Oslo

Legg til kommentar