Funksjonshemmede
Byråd Robert Steen svarer BPA-bruker som fikk dramatisk kutt i hjelpetilbudet
- Detaljer
- Overordnet kategori: Temaer
- Kategori: Funksjonshemmede
- Publisert lørdag 01. august 2020 03:03

For noen uker siden sendte Martin en fortvilet henvendelse til byråd Robert Steen:
«Er det slik at jeg som en funksjonshemmet innbygger ikke kan fritt flytte innad i egen by, men blir til et gissel i den bydelen hvor jeg har fått vedtaket som gir meg nødvendig helsehjelp og muligheten til et selvstendig liv? Er det slik vi funksjonshemmede skal ha det i Oslo?»
Martin spør, etter at han i fjor flyttet fra bydel Nordstrand til bydel Gamle Oslo. Han er 100 % ufør etter at han ble påkjørt. Han har hatt 100 % døgnkontinuerlig assistanse (24/7) gjennom BPA-ordningen. Etter flyttingen måtte han søke om nytt vedtak, noe han antok var en ren formalitet for å få videreført det samme livet som før. Men den gang ei. Etter 3 måneders saksbehandling kom den dramatiske beskjeden fra den nye bydelen: Uten begrunnelse får han 38 timer mindre bistand pr. uke.
Nå foreligger et laaangt svar til ham fra byråden, men som byråden avslutter: "Jeg skjønner at dette dessverre ikke var det svaret du ønsket deg, men jeg håper jeg i alle fall "ryddet" litt i roller og ansvar."
Les svarbrevet. Kom gjerne med innspill og kommentarer nedenfor.
Kommentarer
Vedtak gitt i en bydel burde absolutt vært overførbart til en annen bydel. Det får være grenser for å pålegge innbyggerne merarbeid og jobb for å få nye tjenester på allerede vedtatte områder! Det er da riktig som Martin skriver, at man blir gissel i en bydel når man ikke fritt kan flytte på seg innad i samme kommune uten at det får fatale følger for hvilken bistand man får!
Oslo framstår i stor grad som en versting i altfor mange saker som dreier seg om hvilken bistand mennesker med funksjonsvarias joner får! Dette burde byrådet snarest ta fatt på for å bedre!
Enkeltvedtak skal grunngis. Forvaltningsorg anet skal gi begrunnelsen samtidig med at vedtaket treffes.
Ikke uvanlig at bydelen ikke har noe annet i vedtaksbrev enn det som er innvilget uten forklaring, da det sannsynligvis ikke er gjort noen «nøye vurderinger», men vedtak er innvilget etter ressurser.
Vi må få gjort noe med denne evige kampen Rettigheter vs. Ressurser i helse- og omsorgstjeneste r.
Takk til Ivar Johansen for at han setter søkelyset på dette. Det store spørsmålet er om og hva politikere vil gjøre med det faktum at noen av oss fortsatt er som livegen å regne, og forblir kommunale gisler så lenge våre lovgivere er mer opptatt av kommunenes frihet til å forskjellsbehan dle enn å sikre alle mennesker samme rettssikkerhet.
RSS feed for kommentarer til dette innlegget.