Funksjonshemmede

Mangel på HC-parkeringsplasser skaper utenforskap

Mangel på HC-parkering skaper utenforskap

Inge Karlsen skriver til meg:

"I dag hadde jeg en opplevelse som jeg ville dele med deg.   Jeg har MS, og har hatt det i ca. 20 år nå. Blå lapp i bilen, og avhengig av rullestol dersom det ikke er veldig korte distanser.   Skulle til tannlege i sentrum. Nærmere bestemt Colosseum-klinikken i Stortingsgata 30. Jeg sjekket på forhånd muligheter for parkering, og konkluderte med at HC-plassene var så langt unna at det kunne jeg glemme. 

I samme kvartal som tannlegen ligger Saga parkeringshus. Det måtte bli min løsning, tenkte jeg.  Kjørte ned i god tid før timen, og kjørte rett i "parkeringshuset" Utrolig trangt og uoversiktlig der inne. Masse små rom, parkering i bakker osv. Jeg var "livredd" for bilen, og følte at jeg nesten var i veggen (eller andre hindringer) hele tiden.    Så ingen HC-skilt, mulig de var der, men jeg kunne ikke finne dem. Snakket med flere der inne, og de bare ristet på hodet over det håpløse p-huset.  

Jeg kjørte rett og slett ut igjen, og deretter ringte jeg tannlegen og sa at jeg ikke hadde sjans til å parkere. De fine folka på klinikken sa at de skulle komme og hente meg, og at jeg bare skulle finne en ok plass inne i huset. Har du ikke Golf eller tilsvarende så må du rett og slett bare ta 1,5 plass, for de oppmalte plassene er mindre enn bilen min. Jeg parkerte, fikk ut stolen og ventet på hjelp.  De var raskt på pletten (2 personer) og de kunne fortelle at de ikke brukte dette parkeringshuset fordi det rett og slett var for trangt og farlig. 

Det var heller ingen heiser eller noen form for merking, så den eneste muligheten (mente de) var å rulle samme vei ut som jeg hadde kjørt inn. Jeg vil gjerne møte en handicappet person som kommer seg opp de bakkene med en manuell stol. Var helt håpløst, og jeg er fortsatt skjelven, 5 timer etterpå.  

Byen har forandret seg mye på mine 20 år+ her. Til det verre, dessverre!" skriver Inge Karlsen.

Adm.direktør John Lien i Aimopark (eier av p-huset) har ikke benyttet seg av sin mulighet til å kommentere denne saken. Hva er andres erfaring og synspunkter?