Helsevesen

Mot et klassedelt helsevesen?

Mot et klassedelt helsevesen?Antall private helseforsikringer er seksdoblet siden 2003. Nå frykter eksperter et klassedelt helsevesen.

- Det er lett å forstå at folk vil forsikre seg. Men uten å ville det, legger vi med forsikringsbransjens inntog en tidsinnstilt bombe under den helsetjenesten de fleste av oss har vært så stolte av, sier professor i sosialmedisin Steinar Westin til Dagbladet. Vi risikerer å få et samfunn hvor vi prioriterer de rikeste og de friskeste. Hvor det er lommeboka som bestemmer hva slags hjelp man får, sier Westin.

Rapporten "Klassedelt helsevesen?" forteller om en farlig utvikling.

Les rapporten

Kommentarer   

#1 frustrert pasient 01-09-2009 00:53
Hallo Ivar Johansen. Et klassedelt helsevesen har vi allerede. Dersom du bestiller en time ved et røntgen institutt får du to valg. Time i løpet av få dager og du må betale selv (MR av et kne ca. kr. 2500), eller time om tre månder dersom det skal dekkes av det offentlige. Denne praksisen tar ikke hensyn til om pasienten feiler noe alvorlig eller ikke. Du kan jo selv teste det ut ved å ringe f.eks. UNI-røntgen og be om MR av kne,hode eller noe annet.
Med dette er jo innført under Stoltenberg med venner, så hvem vil du foreslå at folk skal stemme på? hilsen frustrert pasient.
#2 Geek 01-09-2009 03:41
Seksdoblet siden 2003? Javel, siden 2005 har vi hatt et rødgrønt flertall med Ivar J sitt eget parti i regjering. Hvorfor forlot du forresten AP? Dere er jo nå 2 sider av samme sak - en håpløs sammenblanding av styring og opposisjon der dere er mer uenige enn enige. La nå velgerne få vite hva de stemmer på istedenfor å late som om dere har en hellig treenighet. På borgerlig side er det ihvertfall et snev av redelig og åpen uenighet igjen.
#3 Ivar J 01-09-2009 11:34
Til anonymus Geek:

Er ikke det svaret relativt enkelt? De som stemmer på SV stemmer på SVs program/SVs politikk? De ønsker at SV skal få sterkere gjennomslag for sin politikk.

Jeg vet ikke hvor i offentligheten du orienterer deg, men jeg tror de fleste f.eks. har oppdaget uenigheter mellom SV og Ap når det gjelder NATO/Afghanista npolitikken eller oljeboring i nord.

You have no rights to post comments