Helsevesen

ME-pasient: Bør hjemmesykepleien sette intravenøs væske?

Som Osloombud "i folkets tjeneste" får jeg mange henvendelser. Denne gang fra ME-syke Cathrine som bl.a. skriver:

"I vinter har jeg vært veldig syk. Jeg har vært så syk at legen min har ønsket å legge meg inn på sykehus.  Jeg har tilbrakt mesteparten av januar, februar og mars i sengen med et sort pledd foran vinduet, ørepropper og PCen på fanget i gode stunder. Opp til sju ganger i døgnet har jeg hatt kraftige clusterhodepineanfall, som har herjet med en allerede ME-syk kropp. Jeg har vært for syk til å ta i mot besøk av venner og slekt på besøk i byen, og til tider for syk til å snakke i telefonen.Min lege vurderer situasjonen og foreskriver at jeg bør få hjelp av hjemmesykepleien til å sette intravenøs væske. "

To leger har vurdert at dette er et nødvendig tiltak for meg, og bekreftet overfor kommunen at jeg er så syk at jeg må pleies i hjemmet.
To leger har hver for seg sagt at de står som medisinsk ansvarlig for at intravenøst saltvann blir gitt meg av hjemmesykepleien.
Koordinator for hjemmesykepleien og 5-6 hjemmesykepleiere bekrefter at dette er noe de kan gjøre, selv om det er sjelden det blir gjort.
Men byråkratene på Bestillerkontoret har bestemt at denne hjelpen kan jeg ikke få.
Mine to behandlende leger har altså foreskrevet noe byråkratene på Bestillerkontoret vurderer som “faglig uforsvarlig”. "

En sak har alltid to sider, og jeg er sikker på at Oslobydelen ser annerledes på dette. Cathrine spør om råd på hva hun nå skal gjøre. Hva tenker du?

Les mer om hennes sak
Les mer om bakgrunnen

Kommentarer   

0 #21 Sigrun 09-06-2011 03:57
I dag var denne saken i Østlandssending en:
www.nrk.no/.../266933

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode