Helsevesen

Legeforeningen: Slåss mot et klassedelt helsevesen

Legeforeningen: Slåss mot et klassedelt helsevesenDen norske Legeforening har 125 års-jubileum i år, og Oslo Legeforenings medlemsblad Journalen har - som de skriver - "snakket med samfunnsengasjerte personer om deres forhold til Den norske legeforening."

På spørsmål om hvilken samfunnsrolle Legeforeningen bør spille svarer jeg:

"Både i rollen som bystyremedlem i Oslo og hovedstyremedlem i Kommunenes Sentralforbund (KS) skulle jeg ønsket meg i større grad å møte Legeforeningens folk ikke bare når egen yrkesgruppes interesser som lønn, stillinger, og omorganiseringer var berørt, men at de i større grad var lobbyister for hjelpetrengende brukere av helsetjenester. Og særlig da for de brukergrupper som ikke er ressurssterke nok til selv å tale sin sak eller finne fram i beslutningssystemene.

Og være opptatt av forskjells-Norge; at vi nå utvikler et stadig sterkere klassedelt helsevesen, hvor de ressurssterke får mer omfattende helsehjelp og større del av ressursene, på bekostning av fattigfolk og byens mest utslåtte."

Les mer i Oslo Legeforenings medlemsblad
Les svaret fra Legeforeningens president på min utfordring

Kommentarer   

#1 olaf Fjærestad 20-08-2011 11:47
Som vanlig en velskrevet art. av Johansen. Men å ha Legeforeningen som motpart , er jeg redd blir for tøff for Johansen. Disse menneskene har en agenda , som du ikke slipper i nørheten av , de har i tlleg evnen til å slå kappen mot vinden , på en måte som vinner sympati.
Å tro at disse mektige herrer er villig til å 100 % gi de svakeste blandt oss FULLE medisinske rettigheter , med alt det innebærer , er for meg utopi.
Sannheten er at vi er sjeleglad om en av disse "hellige menn" avsetter 30 min. for å lytte til være problemer. Er vi heldige , går vi dfrfra med en resept på Valium i lommen. DETTE er helsenorge anno 2011. OLAF
#2 Haakon 21-08-2011 02:33
Hei Ivar.
Nå har dere sitter i regjering i 6 år.
Og Feiringklinikke n er der like herlig som da dere startet. Volvat også. Og så mange andre.
Hvorfor klage på noe dere er for å opprettholde?
For - om dere ikke hadde opprettholdt det i 6 år så hadde de vært borte nå, hadde de ikke ?

Jeg personlig har store hudproblemer og liker Volvat. Jeg kan ta en telefon og komme til spesialist når jeg trenger det. I det norske systemet du forsvarer må jeg ta kontakt med fastlege, vente på time, få rekvisisjon og vente noen uker og så få time når det passer legen, og ikke meg ( i motsetning til Volvat).
Hvorfor bekjempe noe som fungerer så utrolig mye bedre?
Og - om du vil bekjempe - hvorfor ikke gjøre det når dere har makt? Er du i opposisjon til egen regjering ?
#3 Steinar 22-08-2011 07:50
Bra at du utfordrer Legeforeningen på dette. Og du fikk jo også et langt svar, - selv om det inneholder et slags både-og, både en viss støtte til private tilbud og til likhet. Problemet er at mye av det første utelukker det andre.

You have no rights to post comments