Helsevesen

Regjeringen sikrer fortsatt sykehusaktivitet på Aker

Regjeringen sikrer fortsatt sykehusaktivitet på Aker Med bakgrunn i historien, som jeg skulle ønsket hadde utviklet seg annerledes for Aker Sykehus sin del, synes jeg det er flott at helseministeren nå garanterer fortsatt sykehusaktivitet på Aker.

I en pressekonferanse i dag sier helseministeren at hun har instruert Helse Sør-Øst om å bygge et felles samhandlingsarena på Aker mellom helseforetaket og Oslo kommune som skal møte utfordringene i storbyen med befolkningsvekst, eldre, kronikere og sosiale helseforskjeller.

Det innebærer at en skal legge vekt på særlig psykiatri, rus og minoriitetshelse, men også intermediærpost, lindrende behandling, dagkirurgi og rehabilitering.

Nå er det særs viktig at Byrådet kjenner sin besøkelsestid, og sikrer den kommunale del av tilbudet i denne samhandlingsarenaen.

Les Helsedepartementets pressemelding


Helsedepartementets pressemelding: av 23.8.2011:

– Jeg mener at Oslos innbyggere trenger et helsetilbud som er bedre rustet til å møte de nye utfordringene i storbyen med befolkningsvekst, eldre, kronikere og sosiale helseforskjeller. Jeg har derfor stilt krav til Helse Sør-Øst om at Aker utvikles til en samhandlingsarena. Det er viktig at vi nå har konkrete planer for det framtidige tilbudet på nye Aker, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen besøkte tirsdag Aker. Her i samtale med Lene Gjevert fra Aker. (Foto: Helse- og omsorgsdepartementet)

Det er viktig at sykehusene i Oslo, Akershus universitetssykehus, Sunnaas sykehus og Oslo kommune samarbeider om å bygge opp helsetilbudene på nye Aker.

– Vi vil bygge opp tilbud for dem som trenger hjelp til å leve med kroniske sykdommer, livsstilssykdommer, for dem som trenger rehabilitering og for de sykeste eldre. Nye Aker vil bli viktig for å få på plass styrkede helse- og omsorgstjenester for befolkningen i Oslo, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Oslo universitetssykehus har allerede etablert et eget prosjekt for tilbudene sykehuset ønsker å videreføre på Aker. Sykehuset ønsker blant annet å etablere tilbud til pasienter som trenger fortsatt oppfølging i sykehuset, men som ikke har behov for omfattende akuttberedskap.

Helsetjenestene på nye Aker vil blant annet bestå av:

Tilbud om lindrende behandling (palliasjon).Distriktspsykiatrisk senter (DPS).Dagkirurgisenter for Oslo universitetssykehus. Spesialisert tverrfaglige rusbehandling.RehabiliteringsenhetIntermediærenhetRusakuttenMinoritetshelse Sammen med Oslo kommune vil nye Aker være en samhandlingsarena som kan gi et fremtidsrettet helsetilbud for Oslos befolkning i krysningen mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten.

Sunnaas sykehus og andre med omfattende rehabiliteringskompetanse ønsker å være med på å utvikle på Aker. Dette legger i sum til rette for etablering av et spennende faglig tilbud innen rehabilitering. Målet er å få pasientene på beina igjen, klare til å flytte hjem og takle dagliglivet.

– Nye Aker vil gi alle Oslos innbyggere, uavhengig av sykehusområde, et bedre helsetilbud og de ansatte muligheter til å tilegne seg ny kunnskap og kompetanse. Dette vil bli et tilbud for fremtiden, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Kommentarer   

#1 Ole Johan Beck 24-08-2011 07:24
Håper dette kan redde Aker sykehus, det er meningsløst å legge det ned
#2 Terje Hviid Nordhaug 24-08-2011 07:25
Men følger det noen penger da??Ellers hjelper det jo lite med instuksjon og fine ord...vi kjenner det på kroppen vi som som jobber i TSB....

You have no rights to post comments