Helsevesen

Helsehjelp, for den som kan kjøpe seg ut av køen

Helsehjelp, for den som kan kjøpe seg ut av køen"Er du klar over at dersom du betaler deg ut av køen på et røntgeninstitutt og betaler full pris så får du raskere svar på ditt resultat enn andre som benytter henvisning, og kun betaler egenandel? Er dette rettferdig?

Det er nå nærmest kaos på radiologisk avdeling på Ullevål. Kreftpasienter må kjøpe seg ut av køen for å få radiologiske undersøkelser de har krav på. Det er for få radiologer og for få maskiner i drift.

Det hjelper ikke å garantere for rask behandling når man må vente uker/måneder får å ta CT/MR! PET er det nesten umulig å få. Helsevesenet i Norge er ikke lenger likt for alle. De med god råd kjøper seg ut av køene. De som ikke har råd får ofte en forsinket diagnose, med dårligere overlevelsesmuligheter. Hva skal gjøres konkret med dette? Og da mener jeg ikke ullent generellt prat , men konkrete løsninger!"

Dette er innholdet i en mail i min inn-boksen. Jeg forstår henne veldig godt. De som kan gjøre noe sitter i Stortingets helse- og omsorgskomite. Send dem en mail, og krev handling!

Kontaktinfo til medlemmene av Stortingets helse- og omsorgskomite

Kommentarer   

#1 Haakon 20-01-2012 14:17
Stortinget?
Hva skal man med regjering når man kan peke på stortinget når noe er galt?`

At man som syk ikke lenger kan stole på helsenorge og må ordne selv er bare noe man må lære av. Det er trist for de som ikke kan betale, de får bare fortelle historien sin. Fortelle hvor udugelig systemet og helseministeren er. Og hjelpe til med å få andre løsninger på plass. Som jeg sier gang på gang : Det er ikke viktig hvem som leverer tjenesten. Det viktgste er at tjenesten blir levert. Og det kan man nå ikke si at staten klarer lenger.

Ps. Nå er det ventetid på akuttoperasjone r også, nå.....
#2 Petra 20-01-2012 14:25
Jo, selvsagt er det naturlig at velgerne henvender seg til stortingsrepres entantene. Det er jo dem velgerne har valgt til å representere dem, og ivareta deres interesser?
#3 Haakon 20-01-2012 14:47
Javel. Trodde ansvaret for den til en hver tid gjennomførte politikk ligger hos regjering og den aktuelle minister, jeg, skjønner du.
#4 Petra 20-01-2012 14:53
Folk flests, velgernes, innflytelse er overfor stortingsrepres entantene. Jeg synes det er klokt, som Ivar foreslår, er at velgerne er tydelig overfor sine stortingsrepres entanter. Det er der de overordnedet beslutninger fattes, f.eks. størrelsen på helsebudsjetten e.
#5 Haakon 20-01-2012 15:15
Vanligvis. Men, med et Storting som har flertall av regjeringsparti ene så vedtar jo Stortinget det budsjett regjeringen kommer med.
Derfor er det langt mer effektivt å gå til de ansvarlige statsråder.
#6 Petra 20-01-2012 15:21
Jeg kan ikke huske, Haakon, at et eneste statsbudsjett er vedtatt i Stortinget uten endringer. Det er Stortinget srom bestemmer størrelsen på helsebudsjettet , og slett ikke helseministeren selv.
#7 Haakon 20-01-2012 16:20
Justeringer er det jo i økonomien.
Men - vi får holde oss til det Ivar snakker om :
Lange ventetider og folk som kjøper seg helse.
Dette er politikk som ministeren er ansvarlig for å føre.
Slik er det.
#8 Tobias Brox 22-01-2012 12:19
Vi er så heldige at vi har barn med dobbelt statsborgerskap . Han trengte en kirurgisk operasjon, og det hastet litt. En januardag hadde vi time på UiTø kl 11. Kl 18 fikk vi endelig se en lege. Han konstanterte at det trengtes kirurgi og sa at han skulle markere at operasjonen skulle prioriteres.

Sommeren var han hos besteforeldrene i Russland. De er sjokkerte over at det ikke er blitt gjort noe enda, slik kan han jo ikke gå. De går til legen og får henvisning på dagen. Alternativet er å betale en rimelig sum og få operasjonen gjort umiddelbart - eller la vær å betale å få det gjort etter en uke. De valgte det siste. Slike muligheter for "køsniking" synes jeg er helt akseptabel - når prisen for køsniking er rimelig og når den alternative ventetiden også er fullt aksektabel.

Utpå høsten fikk vi telefon fra UiTø. De hadde registrert at vi hadde flyttet til Oslo, og ønsket å høre om de kunne overføre ham fra UiTø-køa til en annen kø her i Oslo ...

Noe er riv, ruskende galt med helsevesenet i Norge!

You have no rights to post comments