Helsevesen

Helsehjelp, for den som kan kjøpe seg ut av køen

Helsehjelp, for den som kan kjøpe seg ut av køen"Er du klar over at dersom du betaler deg ut av køen på et røntgeninstitutt og betaler full pris så får du raskere svar på ditt resultat enn andre som benytter henvisning, og kun betaler egenandel? Er dette rettferdig?

Det er nå nærmest kaos på radiologisk avdeling på Ullevål. Kreftpasienter må kjøpe seg ut av køen for å få radiologiske undersøkelser de har krav på. Det er for få radiologer og for få maskiner i drift.

Det hjelper ikke å garantere for rask behandling når man må vente uker/måneder får å ta CT/MR! PET er det nesten umulig å få. Helsevesenet i Norge er ikke lenger likt for alle. De med god råd kjøper seg ut av køene. De som ikke har råd får ofte en forsinket diagnose, med dårligere overlevelsesmuligheter. Hva skal gjøres konkret med dette? Og da mener jeg ikke ullent generellt prat , men konkrete løsninger!"

Dette er innholdet i en mail i min inn-boksen. Jeg forstår henne veldig godt. De som kan gjøre noe sitter i Stortingets helse- og omsorgskomite. Send dem en mail, og krev handling!

Kontaktinfo til medlemmene av Stortingets helse- og omsorgskomite