Helsevesen

Takk til dyktige helsearbeidere

Takk til dyktige helsearbeidere

Hver dag behandler norsk helsevesen tusener av hjelpetrengende, og de gjør det på en utmerket måte. Min erfaring, etter at jeg 22. april ble utsatt for en ulykke, er svært god.

Oslos ambulansetjeneste var lynraskt på plass, og bragte meg til Oslo kommunale legevakt. Det ble konstatert distal radiusfraktur (håndleddsbrudd), leppeskade og alvorlig hjernerystelse.  Håndsleddbruddet ble behandlet med såkalt konservativ behandling, - dradd på plass og gipset. Leppeskaden ble sydd og jeg reiste hjem med klar beskjed om å holde meg unna TV, PC og aviser i 5 uker. Kontroll en uke senere viste glidning og økt feilstilling og jeg ble henvist til operasjon.

Jeg ble operert av dyktige leger ved A-hus. Det ble brukt såkalt nervebloggbedøvelse, og jeg merket jo ingen ting, som f.eks når de brukte meisel og kniv for å løsne bruddspalten eller når metallplaten ble skrudd på plass. Jeg er imponert over den vennlighet og hjelpsomhet som preget alle helsearbeiderne i hele behandlingsforløpet de 2,5 døgn jeg var på A-hus og ved tiden på Oslo kommunale legevakt.

Denne uka har jeg tatt stingene for håndleddsbruddet, og er i rute progresjonsmessig. Hånda er øvelses- men ikke belastningsstabil de neste fire ukene.  Har selvsagt mindre smerter fortsatt, med tidvis en del hodesmerter etter hjernerystelsen. Gradvis kommer jeg tilbake, men i praksis nok for fullt først etter en lang og god sommerferie.  Så er jeg tilbake i folkets tjeneste.

Jeg er glad for at vi har et så godt utbygd og universelt helsevesen med høy kvalitet, selv om det selvsagt foreligger forbedringsmuligheter.  Det er ikke minst for dette jeg betaler min skatt med glede.


Kommentarer   

+1 #1 Cathrine Westerby 27-05-2016 09:28
Trist at du har vært i en ulykke, mem godt at du får bra hjelp! Riktig god bedring videre.
+1 #2 tove bolstad 27-05-2016 09:39
Først og fremst, masse god bedring til deg. Så til helsevesenet vårt, jeg er så enig så enig. Jeg har alvorlig kols og leddgikt, og jeg blir fulgt opp helt fantastisk både legemlig og med hjelpemidler. Og-skatten min har jeg alltid betalt med glede.
0 #3 Bjørn Bjøro 10-07-2016 09:28
Hei Ivar! Fint at det tross alt har gått bra med deg, og at du er tilbake som den vokteren du er. Det er viktig og nødvendig.

Selv fikk jeg fra februar i år intensiv hjelp fra helsevesenet, etter at netthinnen på det ene øyet plutselig raknet, og det veldig mye. Som en gardin som raknet. Øyeblikkelig time hos fastlegen, ute derfra kl. 08.45, med time på øyeavdelingen Ullevål kl. 10.30. Meget grundig undersøkelse, øyeblikkelig innleggelse. Ny grundig undersøkelse neste morgen av overlegen som skulle operere meg samme dag. Beskjed om at dette ville bli en stor og meget komplisert operasjon. Operert av to overleger, langvarig og komplisert. Var innlagt i hele 6 dager, tett fulgt opp av dyktige leger, og sykepleiere. Utmerket mat og forpleining. Alt var topp. Kunne ikke blitt bedre. Selvfølgelig redusert syn på øyet, men klart i overkant av hva som kunne ventes. Er for lengst tilbake i 100 % jobb. Jeg fikk virkelig erfare at skattepengene brukes fornuftig.

Legg til kommentar