Helsevesen

Fortvilet mor: Min sønn kan ikke fortsette å bo på sykehjem i en alder av 24 år

Fortvilet mor: Min sønn må bort fra sykehjem. Han kan ikke fortsette å bo på sykehjem i en alder av 24 år

I fjor ble Vetle utsatt for en ulykke.  Han ble første gang etter ulykken plassert på Furuset sykehjem, deretter har han vært flyttet mellom Ahus, Ski sykehus og Solvang helsehus. Dette har pågått i 14 måneder.

Moren og sønnen er fortvilet, og kjenner seg godt igjen i det 21-årige Anita Elisabeth Bjørklund skrev i en tilsvarende situasjon med Asker kommune for noen år siden: "Jeg må bort herfra. Jeg kan ikke fortsette å bo på sykehjem. Jeg skulle aldri havnet her i utgangspunktet, og nå bor jeg her på femte måneden. Jeg har det ikke bra. Panikken brer seg. Tårene renner. Jeg er i ferd med å bli sprø. Vær så snill, ta meg vekk herfra."

Noen vil si at en slik framstilling er ensidig, og selvsagt er den det. Noen vil si at de er urimelige, men en ting er sikkert: Det er den virkelighet som de føler på kroppen hver dag. Og den er reell nok.

I minst 20 år har nasjonale og lokale politikere prinsippielt slått fast at unge ikke skal bo på sykehjem mot sin vilje. Allikevel er det i øyeblikket på nasjonalt nivå mer enn 100 som har langtidsopphold på sykehjem, hvorav flere mot sin vilje. Dette har også svært lenge vært et problem i Oslo, uten at de til enhver tid sittende byråder fra Høyre, Fr.P eller Kr.F. har ryddet opp.

En ny byråd har nå mulighet. Jeg ber om en orientering om hva byråd Inga Marte Thorkildsen vil gjøre for å sikre relevant behandlings- bo- og omsorgstilbud til de som har et omfattende bistandsbehov ut over det som kan gis i eget hjem.


Kommentarer   

0 #31 Asbjørn Kongsness 20-08-2016 21:27
Visst er det pinlig for vårt helsesystem ikke å ha annet å tilby en 24-åring enn sykehjem. Fy søren så unnfallende vårt velferdssamfunn er i å legge til rette for Vetle. Ja, dette er trist. Enig med deg, Mona. Det må finnes en bedre løsning.
0 #32 Marianne Trydal Skeie 21-08-2016 00:01
Hei, min sønn havnet på sykehjem 20 år gammel etter en traumatisk trafikk ulykke i 2001. Vi har kjempet en kamp, flyttet han til egen bolig i 2004 med ikke nok hjelp i døgnet fra kommunen. Vi foreldre stilte opp og vi har i disse 15 årene jobbet frem til et liv i egen bolig, men kontinuerlig rehabilitering. Knall har jobbing for å få dette til. Men det nytter, gi aldri opp. Se vår hjemmeside www.teamtommy.net
0 #33 Vetle Roy Krohn Johnsrud 18-10-2016 13:38
TAKK TIL ALLE DERE SOM HAR STÅTT PÅ FOR AT JEG IKKE LENGER ER PÅ SYKEHJEMMET. FOR ET ÅR MED MARERITT OG TRAUMATIKSE OPPLEVELSER DET HAR VÆRT. JEG ER SÅ REDD FOR AT JEG BLIR FLYTTET TILBAKE TIL SYKEHJEMMET.
JEG ER EVIG TAKKNEMLIG! FOR AT JEG ER ET ANNET STED NÅ.

FØLG GJERNE MED PÅ BLOGGEN VIDERE….
WWW.VETLESKAMP.COM

TAKK, IVAR JOHANSEN. FOR AT DU LYTTET TIL MIN MOR OG DELTE DETTE. DET HAR VÆRT TIL STOR HJELP!

Legg til kommentar