Helsevesen

Lege Stine Sandven-Thrane: Svært syke barn trenger foreldrene

Lege Stine Sandven-Thrane: Svært syke barn trenger foreldrene

Kjære Erna.

Jeg er mamma til 4, snart 5 barn. Jeg er lege og jobber med barn hver eneste dag.

I 2012 fikk vi tvillinger født prematurt. Både min mann og jeg fikk pleiepenger, tusen takk. 3mnd gammel fikk den ene tvillingen påvist kreft i øyet. Da fikk en av oss pleiepenger, den andre var allerede hjemme i foreldrepermisjon. Men vi fikk være hjemme begge to.

Gutten vår var i narkose utallige ganger i løpet av få måneder. Han fikk hard cellegift hver 3. uke, som førte til null immunforsvar, null blodplatene i kroppen og overføring av blod og blodplater. Erna, det er grusomt å se din lille baby blek, uten matlyst og full av små blåmerker i huden fordi cellegiften kjører han så hardt. Livredd for at han ikke skal våkne neste dag. Sondenæring. I tillegg hadde vi en frisk tvilling som også trengte sitt.

Hva skulle vi gjort om ikke vi begge var hjemme? Jeg trengte min mann hjemme og på sykehuset, og 3mnd gamle babyer trenger mat av mammaen sin, så den friske gutten måtte alltid være med på sykehuset, dag og natt. Jeg kunne ikke klart det alene.

Erna, i jobben min er jeg heldig, jeg ser for det meste friske barn som har det bra. Men jeg ser også mange barn som er syke, veldig syke. Disse barna trenger foreldrene sine, hver dag, hele tiden. Barna kan ikke overlates til pleiepersonell mens foreldrene jobber. Barn trenger stabilitet og trygghet. De TRENGER foreldrene sine. Og foreldrene trenger økonomisk sikkerhet. Jeg håper inderlig du lytter til det som rører seg om dagen. Det er svært få det gjelder, jeg vet dere kan få det til!!

Mvh Stine Sandven-Thrane

Kommentarer   

#1 Karen-Marie Aagedal 28-09-2017 09:22
Det er en selvfølge at barn trenger begge sine foreldre når de er alvorlig syke. Foreldrene trenger også hverandre til støtte i en sårbar situasjon. Dersom det er andre barn i familien, trenger også de ekstra omsorg i en slik familiær situasjon. Sykdom påvirker. alle i familien. La foreldre, eller andre nære pårørende, få mulighet til å være der for barna sine sammen! La dem få pleielønn.

You have no rights to post comments