Helsevesen

Pleiepengeordningen: De som sitter bak pulter vet ikke hvor løvemødre vi med syke barn er

Pleiepengeordningen: De som sitter bak pulter vet ikke hvor løvemødre vi med syke barn er

Audhild Haga skriver om pleiepengeordningen og sønnen Noah:

"Vi har ikke bruk for pleiepenger nå (heldigvis) men har hatt det i flere omganger på størstegutten vår Noah som ble født ekstremt prematur og dysmatur. Og jeg vet ikke hva vi skulle ha gjort uten!!

At kronisk syke barn nå skal få så lite rett til å ha foreldrene sine hjemme er sykt spør du meg! De gir jo en mye viktigere, og jeg vil si bedre, jobb for det barnet enn en fremmed ville ha gjort! De som sitter bak pulter vet ikke hvor løvemødre vi med syke barn er! Det er faktisk vi som vet best når det kommer til barnet vårt! INGEN kan si at de har bedre kunnskap om barnet enn foreldrene selv!!

Ang pleiepenger så fikk vi heldigvis det begge foreldre da han var livstruende syk lenge. Holdt på å dø da han ble født (uke 27+2, 510g 27cm) og fikk beskjed da han var 11 dager at han kom til å dø! Men kjempen min kom tilbake og lever heldigvis den dag i dag! Men det ble ett tøft opphold på nyfødtintensiv i 4mnd, så reiste vi hjem med sonde og oksygen.

Gullgutten min sliter med en del ettervirkning etter den vonde starten; lett CP, fatique, nedsatt hørsel, litt autistiske preg (men ikke nok til diagnose), sliter sosialt, veldig nattesvette, veldig vanskelig i matveien (har vært knappebarn), utagerer når han er sliten, seperasjonsangst, hypermobil, sensitiv for mye lyd og stimuli, er veldig sensitiv på hender og føtter og rundt munn, har en skade på neseskillevegg som ble ødelagt av respirator, sliter både fin og grovmotorisk og forsinket språk. Han sliter med urinlating- mange uhell, men eller er han en stort sett blid gutt (når han ikke er sliten) som elsker å være med på alt som skjer."

Les hele hennes tekst under "les mer."

 

Her er hele hennes tekst:

Har tenkt lenge at jeg burde skrive noe inne på denne gruppen jeg og! Men travelt med 4 barn og en med spesielle behov ?

Vi har ikke bruk for pleiepenger nå (heldigvis) men har hatt det i flere omganger på størstegutten vår Noah som ble født ekstremt prematur og dysmatur. Og jeg vet ikke hva vi skulle ha gjort uten!!

Ihvertfall ikke i begynnelsen bla da jeg fikk avslag på foreldrepenger fordi jeg manglet 3 dager på å rett på disse. Dvs hadde Noah blitt født 3 dager etterpå (noe han heldigvis ikke gjorde for da ville han vært dø) hadde jeg fått foreldrepenger ett helt år og ikke bare engangstønaden!!! Helt sykt! Men det er jo en annen tragisk sak!

Men ang pleiepenger så fikk vi heldigvis det begge foreldre da han var livstruende syk lenge. Holdt på å dø da han ble født (uke 27+2, 510g 27cm) og fikk beskjed da han var 11 dager at han kom til å dø! Men kjempen min kom tilbake og lever heldigvis den dag i dag! Men det ble ett tøft opphold på nyfødtintensiv i 4mnd, så reiste vi hjem med sonde og oksygen.

Jeg hadde pleiepenger i de 3 første årene mener jeg på, og så glad jeg er for det! Han hadde aldri fungert i bhg før dette. Og han begynte da i en spesialbh.

Så hadde vi opphold på pleiepenger noen år.... men da skolen begynte trengte han så mye tilsyn at jeg fikk pleiepenger, men de trakk meg for de tre timene han var på skolen om dagen da! Forstå det dem som kan!! Jeg kunne jo aldri fått en jobb jeg kunn kunne ha jobbet ca 2 timer til dagen...

Men at kronisk syke barn nå skal få så lite rett til å ha foreldrene sine hjemme er sykt spør du meg! De gir jo en mye viktigere, og jeg vil si bedre, jobb for det barnet enn en fremmed ville ha gjort! De som sitter bak pulter vet ikke hvor løvemødre vi med sykebarn er! Det er faktisk vi som vet best når det kommer til barnet vårt! INGEN kan si at de har bedre kunnskap om barnet enn foreldrene selv!!

Håper virkelig at politikerene kan ta til fornuft altså! Denne ordningen er ikke god nok! Bra at flere enn de som har livstruende barn eller kronisk alvorlig syke barn får pleiepenger. Men dette skal jo ikke gå utover dem med så syke Barn! Dette skulle jo vært en tilleggsendring. At både de og foreldre med barn som trenger det i korte perioder burde fått.

Håper vi slipper komme opp i den situasjonen igjen på at vi trenger pleiepenger! Og jeg heier med dere som står i den kampen nå! Ikke gi dere ? Mange som støtter dere ❤️

Gullgutten min sliter med en del ettervirkning etter den vonde starten; lett CP, fatique, nedsatt hørsel, litt autistiske preg (men ikke nok til diagnose), sliter sosialt, veldig nattesvette, veldig vanskelig i matveien (har vært knappebarn), utagerer når han er sliten, seperasjonsangst, hypermobil, sensitiv for mye lyd og stimuli, er veldig sensitiv på hender og føtter og rundt munn, har en skade på neseskillevegg som ble ødelagt av respirator, sliter både fin og grovmotorisk og forsinket språk. Han sliter med urinlating- mange uhell, men eller er han en stort sett blid gutt (når han ikke er sliten) som elsker å være med på alt som skjer.

You have no rights to post comments