Innvandrere, antirasisme

Drapstruet etter Benjamin-opprop

«Vi skal drepe dere. Sprenge opp lokalet dere holder til i!» Denne meldingen fikk SV-politiker Ivar Johansen på e-post fra en aktiv nynazist. Johansen står bak minne-oppropet etter Benjamin Hermansen, som ble drept av nynazister på Holmlia natt til lørdag 27. januar, skriver Dagbladet.


Du har fått mail

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. skriver til meg 1. februar : "Jævla pakis elsker stikk og grav deg ned.  jævla pakiser står bak over 50 prosent av kriminalitteten kuks suger pass deg når du er ute og går!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mange nazister som er forbanna på deg'jeg er ikke nazist. jeg er bare RASEBEVISST!!!!!!!!!!!!!!!!!!LENGE LEVE NORDMEN"

og "Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den." noen dager senere,  "Vi skal drepe dere. Sprenge opp lokalet dere holder til i! Med Vennlig hilsen boot boys.OSLO Nazi rules".

Da er det mer hyggelig med slike, fra en advokat og bystyrekollega Fabian Stang: "Det er ikke så lett å bidra i den oppståtte situasjon, men jeg vil i hvert fall at du skal vite at du når som helst kan benytte mitt navn hvis det kan være til hjelp for å lette presset mot deg. Videre vil jeg tilby deg kontorplass på mitt kontor når og hvis truslene får et omfang som legger begrensninger på din mulighet til å utføre ditt arbeid"
eller dette fra lederen i Den norske PEN-klubben: "Jeg ser du mottar trusler - det var vel ikke så veldig overraskende, man får gjerne den slags når man gjør en god innsats, men ekkelt er det naturligvis likevel. Jeg går ut fra at e-posten din snart renner over, men regner med at én støtteerklæring for mye er bedre enn én for lite. Jeg er i hvert fall svært glad for din (og heldigvis mange andres) innsats, og jeg skjønner stadig bedre hvorfor jeg har stemt som jeg har gjort ved de siste valgene. Stå på, og si fra hvis det er noe det går an å bidra med!"

Takk for all støtte.

Les mer

You have no rights to post comments